Ga naar hoofdinhoud

Winstverbetering HES Beheer

Op basis van voortschrijdende 12 maands cijfers heeft HES Beheer NV te Rotterdam een 15% hogere nettowinst geboekt. In het eerste kwartaal van 2012 is de nettowinst met maar liefst 25% gestegen tot €5,9 miljoen, ten opzichte van €4,7 miljoen in het relatief matige eerste kwartaal 2011.

Het eerste kwartaal werd gekenmerkt door een sterke aanvoer van kolen en veel vraag naar opslag. Het recent verworven belang in ATIC Services leverde eveneens een goede bijdrage. De kosten van de vennootschap waren hoger, onder meer door toegenomen interestlasten. De meeste deelnemingen behaalden een beter resultaat. Vooral OBA maakte een goede start.
De aanvoer van kolen was fors hoger, terwijl de aanvoer van industriële mineralen en agribulk achterbleef bij dezelfde periode vorig jaar. Botlek Tank Terminal (50%) leverde een kleine positieve bijdrage. In de huidige opstartfase van BTT was de aanvoer van olieproducten nog bescheiden, maar vertoonde een stijgende lijn. Vanaf het tweede kwartaal zullen de opslagtanks goed gevuld zijn.
De solvabiliteit en liquiditeit bleven stevig. Voor het gehele jaar handhaaft de directie haar eerder uitgesproken verwachting dat de winstgevendheid verder zal verbeteren.

Zie ook HES Beheer neemt belang in Atic Services
Zie ook Hoogste punt Botlek Tank Terminal (BTT) bereikt
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.