Ga naar hoofdinhoud

Yokogawa Rotamass coriolis flowmeter met Modbus-interface

Yokogawa in Amersfoort heeft de communicatiemogelijkheden van de bewezen Rotamass 3 coriolis flowmeter uitgebreid met een Modbus-interface. Met de uitbreiding is Modbus-communicatie via een RS-485 aansluiting mogelijk in Modbus RTU- en ASCII transmissiemode.

De eenvoudige en snelle Modbus-communicatie tot max. 57 kbit/s maakt toegang tot alle relevante procesmetingen mogelijk. Daarbij kan onder meer worden gedacht aan massa/flow, dichtheid en temperatuur. Alle meetvariabelen worden als leesbare adresregisters toegevoegd.
Ten opzichte van andere communicatieprotocollen, zoals Foundation Fieldbus of Profibus, zijn voor het Modbus-protocol geen kostbare wijzigingen van de 4-20 mA-bekabeling noodzakelijk. Hierdoor kan met minimale inspanningen en kosten een point-to-point of multi-drop netwerk worden gerealiseerd. Naast de Modbus-communicatie blijven de standaard I/O-interfaces zoals 4-20 mA, puls/frequentie en in- en uitgangstatus gewoon beschikbaar voor besturings- of monitoringsdoeleinden.
Iedere Rotamass wordt voortaan geleverd met een gratis Rotamass Modbus-communicatietool. Naast Modbus-communicatie kunnen alle instellingen ook door middel van een indicator worden uitgevoerd.
De Rotamass coriolis flowmeter geniet bekendheid door het box-in-box ontwerp. Dit ontwerp voorkomt dat metingen worden beïnvloed door externe vibraties. Met de opvallende U-vormige buizen met dikke wanden, wordt een maximale meetnauwkeurigheid behaald van ±0,1% voor vloeistoffen en ±0,5% voor gassen. Het massaflow-meetbereik van de Rotamass varieert van 45 kg/u tot 600 ton/u. Rotamass leent zich voor een groot aantal toepassingen met temperaturen van -200°C tot +350°C. Iedere Rotamass-uitvoering is leverbaar met een variëteit aan procesaansluitingen tot een maximale druk van 285 bar.

Zie ook Yokogawa on-line vloeistof-analysers
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.