Ga naar hoofdinhoud

Zuinigheidsrecord door lage rolweerstand

De Noren Knut Wilthil en Hanrik Borchegrevink hebben met een Ford Mondeo ECOnetic een nieuw Europees zuinigheidsrecord neergezet. Hiervoor is gebruik gemaakt van ContiEcoContact 5-autobanden met een zeer lage rolweerstand.

Met een volle tank (70,93 liter diesel) kwamen de twee Noren maar liefst 2.536,4 km ver – de grootste afstand die ooit in Europa is afgelegd zonder tankstop. Het gemiddelde verbruik bedroeg 2,79 l/100 km (1:35,84). De Ford Mondeo was volledig standaard en voorzien van ContiEcoContact 5-autobanden. Deze autoband (in de maat 205/60 R 16) heeft vergeleken met zijn voorganger een rolweerstand die liefst 20% lager is. De Ford Mondeo maakte tijdens de recordtrip over verschillende soorten wegen in Finland, Zweden en Noorwegen. Frank Larsen, technisch directeur van Continental in Noorwegen: "Dit record bewijst eens te meer hoe ver we de laatste jaren gekomen zijn als het gaat om energie-efficiënte autobanden."
Hij sprak zich niet uit over de mogelijke betekenis van deze prestatie voor de ontwikkeling van energiezuinige ‘lange afstands’-transportbanden voor transportinstallaties. Deze transportbanden worden geproduceerd door ContiTech, een divisie van Continental Banden Groep.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.