Ga naar hoofdinhoud

ArcelorMittal morsvrij met Proload van Promati

De Proload Heavy Duty

ArcelorMittal, de grootste staalproducent ter wereld, heeft de afgelopen jaren meer dan 30 stortpunten in haar Gentse vestiging uitgerust met de Proload stof- en morsdichte afdichtingssystemen van Promati. Dit heeft geleid tot een aanmerkelijke reductie van mors en stofemissies.

Het Proload systeem van Promati zorgt voor een optimale afdichting van de op- en overstortpunten van bandtransporteurs. Het modulair gebouwde systeem minimaliseert stofemissies en mors, zodat ook het productverlies afneemt. Hierdoor verbeteren de arbeidsomstandigheden van het personeel en dalen de reinigingskosten. Bovendien wordt de werkplek een stuk veiliger.

Tevreden

Staalproducent ArcelorMittal in Gent past de Proload dan ook steeds meer toe. Het afdichtingssysteem wordt inmiddels ingezet bij bandtransporteurs voor sinter, cokes, ertsen, kolen en diverse toeslagstoffen. Chris Pauwels, technician mechanical maintenance bij ArcelorMittal Gent, is zeer tevreden over het systeem: “Er is veel minder stofontwikkeling. Ook treedt geen mors meer op. De hoeveelheid schoonmaakwerk is drastisch afgenomen. Een ander voordeel is dat de bandtransporteurs minder onderhoud behoeven. We hebben geen omkijken meer naar het afregelen en/of vervangen van de afdichtingen, zoals bij traditionele overstortpunten. Daardoor treedt ook minder slijtage op van de draagrollen en is er minder stilstand.”

De Proload heeft zelfs nog meer positieve effecten op de productieprocessen van de staalfabrikant. “We zijn gestopt met het besproeien van de materialen om stofontwikkeling tegen te gaan”, legt Pauwels uit. “Gevolg is dat we verderop in het proces dat vocht niet meer moeten uitdampen. Zo besparen we ook op energie- en waterkosten.”

Bedrijfsgegevens Promati

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.