Ga naar hoofdinhoud

DCP-spotfilters voor overstortpunten bulkterminal

De beperkte ruimte vraagt om een compacte oplossing

Een verwerker van sojabonen en raapzaad heeft een aantal overstortpunten van bandtransporteurs voorzien van duurzame spotfilters van Dust Control Partners (DCP). Ondanks de beperkte inbouwruimte is een optimale ontstoffingscapaciteit gerealiseerd.

Bedrijven erkennen steeds meer het belang van veilige en milieuverantwoorde arbeidsomstandigheden. Overheidsregels en voorschriften worden strikt nageleefd en de gezondheid van medewerkers staat voorop. Ook verwerkers van stuifgevoelige producten zien nut en noodzaak in van het beheersen en minimaliseren van stofemissies. Zo heeft een verwerker van sojabonen en raapzaad in het Rotterdamse havengebied een aantal overstortpunten van bandtransporteurs voorzien van duurzame ontstoffingsapparatuur van Dust Control Partners (DCP). “In de oude situatie was het eigenlijk niet te doen om zonder adembescherming de ruimte te betreden. Nu wordt het stof bij de bron afgezogen en gaat het direct terug de productstroom in”, zegt Henrik Baas, accountmanager bij DCP.

Spotfilters

Het project in de Rotterdamse haven mag met recht uniek worden genoemd. Om de meest optimale afzuiging te realiseren, heeft DCP vier overstortpunten in een zeer beperkte ruimte voorzien van vier op maat gemaakte spotfilters. Zo zijn de toegangsdeuren van de filters aangepast en is gebruik gemaakt van een compact perslucht-reinigingssysteem. Hierdoor is, ondanks de beperkte ruimte, een optimale ontstoffingscapaciteit gerealiseerd. Een geavanceerde besturingsautomaat, voorzien van Profibus voor monitoring op afstand, zorgt ervoor dat het filter wordt gereinigd, terwijl het in bedrijf is. De weerstand over het systeem blijft tijdens dit proces nagenoeg gelijk.

Bedrijfsvermelding Dust Control Partners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.