Ga naar hoofdinhoud

Delta Neu brengt lucht in beweging

Aqualine HE natwasser van Delta Neu

Delta Neu ontwerpt en levert al meer dan 112 jaar efficiënte, luchttechnische maatwerk-oplossingen voor o.a. de recyclingmarkt, agro-industrie en voedingsmiddelenindustrie.

Samen met de klant realiseert Delta Neu duurzame turn key-oplossingen die productieprocessen en werkomgevingen op een hoger plan brengen. Twee belangrijke speerpunten in het programma van Delta Neu zijn de stofafzuiging bij de verwerking van materiaalstromen en de ventilatie van productieruimten en werkplaatsen. De systemen van Delta Neu verbeteren de veiligheid en kwaliteit van productieprocessen én de arbeidsomstandigheden. Daarmee worden niet alleen gezondheidsklachten voorkomen, maar ook risico’s gereduceerd of weggenomen met betrekking tot stofophoping en vervuiling, brand en explosie. Hiermee wordt voldaan aan milieueisen, de productkwaliteit verbeterd en overmatige slijtage van het machinepark tegengegaan.

Stofafscheiding

Industriële stofafscheidingsystemen van Delta Neu treft men overal waar stofdeeltjes ontstaan. Delta Neu ontwerpt en levert oplossingen voor de filtratie van deze materialen, of het nu gaat om zeer fijn, vezelig, vochtig, klevend, explosief, toxisch of brandbaar stof. Bij elke toepassing analyseert Delta Neu eerst zowel de eigenschappen van het af te zuigen stof als het betreffende productieproces. Bij het ontwerp van het vacuümsysteem wordt vervolgens een optimale configuratie nagestreefd, rekening houdend met onder meer de vereiste capaciteit, beschikbare ruimte, positionering van de afzuigkappen en het gebruiksgemak. Hierbij extraheert men het stof zo dicht mogelijk bij de bron, zonder de werknemer te hinderen. Het afgevangen stof wordt gerecupereerd en afgevoerd. Delta Neu kan ook (ATEX-gecertificeerde) systemen leveren voor de behandeling van productieafval. Waar mogelijk wordt de gereinigde lucht in het gebouw teruggevoerd; en anders wordt ervoor gecompenseerd.

Bedrijfsgegevens Delta Neu Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.