Ga naar hoofdinhoud

Droogschuim reduceert stofemissies

Aquaco droogschuim reduceert stofontwikkeling

De droogschuim-installatie van Aquaco reduceert stofemissies bij de verwerking van droge stortgoederen tot een minimum. Een voorbeeld daarvan is de toepassing van het milieuvriendelijke droogschuim bij biomassacentrales.

In de meeste gevallen bestaat de biomassa voor energiecentrales uit houtsnippers of houtpellets. De verwerking van dit droge materiaal kan aanleiding geven tot een aanzienlijke stofontwikkeling. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij de vermaling van de biomassa, maar ook bij de overstortpunten tussen transportbanden.

Waterbesparing

De droogschuim-installatie van Aquaco bewerkstelligt niet alleen een aanzienlijke reductie van de stofemissies (tot 90%), maar vraagt bovendien veel minder water dan conventionele sproeisystemen. De besparing op water (tot 80%) zorgt daarbij voor een lager vochtgehalte in het behandelde materiaal, zodat de calorische waarde van de biomassa niet vermindert. Schuim kan met enige technische aanpassing in bestaande sproei- en nevelsystemen worden toegepast. Het product is volledig biologisch afbreekbaar en volkomen veilig voor mens en (aquatisch) milieu.

Lees het complete artikel in Stofbestrijding 2022

Zie ook: Aquaco sproei-installaties voor L’Ortye

Bedrijfsvermelding Aquaco BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.