Ga naar hoofdinhoud

Explosieveilig Poeth-stoffilter bij zadenverwerker

Ontstoffingsinstallatie voor zadenverwerker

Poeth heeft bij een zadenverwerker een Atex-gecertificeerde ontstoffingsinstallatie met cyclonerende slangenfilters, een Z-Conveyor en een containerbeladingssysteem gerealiseerd.

De uit de fabriek aangezogen vuile lucht wordt in twee cyclonerende slangenfilters ontdaan van stof. Een delta-P meting beperkt daarbij het energieverbruik van de perslucht gereinigde filters.

Cyclonerende filters

De installatie omvat een 195 m2 cyclonerend filter met buffer voor het lichte stof. Dit drukstootvaste filter heeft een roterende uitdraagbodem, breekplaten en een vlamdoorslagvaste draaisluis. In het leidingwerk is een explosie-terugslagklep gemonteerd.
Ook is voorzien in een 51 m2 cyclonerend filter met buffer voor het zware stof (met een hoog zand-aandeel). Dit filter heeft een dubbele schroef als uitdraagsysteem. Vanwege het abrasieve stof zijn diverse installatiedelen uitgevoerd in Hardox-staal.

Z-conveyor

Een Z-conveyor met 4 achter elkaar gelegen lospunten (schuifafsluiters) voert het stof naar een container-aandocksysteem. Dit systeem heeft ter plaatse van de schuifafsluiters beladingsbalgen waarmee de containers stofvrij kunnen worden gevuld. Vanwege zijn hoge capaciteit draait de Z-conveyor niet continu.

Containers met schroef

De stofvrij te beladen containers zijn voorzien van een bovenliggende schroef om het talud af te vlakken. Dit zorgt voor een maximale beladingsgraad en minimale transportkosten.

Poeth Z-Conveyor van de Atex-gecertificeerde ontstoffingsinstallatie

Meer over Poeth BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.