Lampe stoffilters bij Katoen Natie - Bulkgids Ga naar hoofdinhoud

Lampe stoffilters bij Katoen Natie

Lampe houdt losstations Katoen Natie stofvrij

Lampe Group levert sinds enkele jaren ontstoffingsfilters en technische service om stofhinder in de fabriekshallen van de food & feed business-unit van de Antwerpse vestiging van Katoen Natie terug te dringen.

Zo wordt voor de verbindingen tussen de diverse materiaalstromen, onder meer bij silo’s en filterkasten, gebruik gemaakt van BFM manchetten. Deze flexibele ‘snap-in’ manchetten hebben een binnenlaag van versterkt polyesterweefsel. Ze zijn slijtvast, drukbestendig en explosieveilig en voldoen aan alle eisen met betrekking tot de voedselveiligheid. De manchetten kunnen snel worden geplaatst en verwijderd; zonder gereedschap. De BFM manchetten zijn heel betrouwbaar, staan steeds gespannen en komen nooit los.

Filterelementen

Voor het stofvrij houden van de verpakkingsafdeling heeft Lampe Group twee filterkasten voorzien van olie- en waterafstotende filtermappen. Alle filterelementen zijn Atex-gecertificeerd. In het polyesterweefsel zijn roestvaststalen draden geweven, zodat elektrostatische oplading is uitgesloten. De filtermappen zijn met litzeband aan de metalen delen van de filterkast bevestigd. De filterkast is zelf ook geaard, om het risico van een stofexplosie tot een minimum te reduceren. De filtermappen worden om de 30 seconden gereinigd. De persluchtventielen zijn zo afgeregeld dat de reiniging plaatsvindt bij een druk van 4 à 5 bar. Dat zorgt voor een energiebesparing en verlengt de standtijd van de filters. Lampe Group verzorgt ook het onderhoud van de filterkasten bij Katoen Natie.

Zie het Lampe-artikel in Stofbestrijding 2019

Zie ook: Naamswijziging Lampe

Bedrijfsgegevens Lampe Group

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.