Ga naar hoofdinhoud

LDL fijnstof-filtratie met nano-fibers

DFE ontstoffingsinstallatie met nano-fiber filtermedia

LDL Bulkhandling bewijst het; fijnstof-filtratie met nano-fibers gaat wel degelijk samen met een verduurzaming van het productieproces. De toepassingen van Doaldson’s DFE systemen bij De Heus en ABZ zijn overtuigend.

Het is in de praktijk onomstotelijk bewezen dat nano-fiber filtermedia echt groots zijn in het afvangen van fijnstof. Tegelijkertijd is aangetoond dat deze technologie bijdraagt aan de verduurzaming van de industrie. LDL Bulkhandling en Donaldson zijn er in geslaagd om patroonfilters met nano-fibers succesvol te integreren in productieprocessen bij de diervoederfabrikanten.

ABZ Nijkerk

Een voorbeeld daarvan is de casus bij ABZ Nijkerk. Deze installatie draait inmiddels naar volle tevredenheid, aldus Jacob van de Kamp, hoofd Technische Dienst: “We hebben niet alleen een uitstekende ontstoffingsinstallatie gekregen die de fijnstof-uitstoot en geuremissies sterk heeft verminderd, maar we houden bovendien ook nog eens energie over.”

De Heus Nijkerk

De Heus in Nijkerk kan eveneens getuigen van de voordelen van nano-fibers. Deze diervoederproducent was toe aan een vernieuwing van hun ontstoffingsinstallaties, met name voor de koeling van korrelproducten. Het is hier gelukt om in een kleine ruimte een luchtverplaatsing te realiseren die niet mogelijk zou zijn met een conventioneel filter.

Nano-fibers

De DFE cartridges met nano-fibers resulteren in lagere emissiewaarden en minder stilstandstijden. De nieuwe technologie voor fijnstof-filtratie heeft echter nog een ander groot voordeel. Waar een verhoging van het debiet normalerwijze zou leiden tot een hogere weerstand, is hier juist sprake van een significante drukverlaging. Dit leidt tot een aanzienlijke besparing op de energiekosten van de toegepaste ventilatoren.

Lees het complete artikel uit Stofbestrijding 2022

Zie ook LDL introduceert Donaldson nanofiber-filter in feed

Meer over LDL Bulkhandling B.V.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.