Ga naar hoofdinhoud

Lybover herontwerpt brekerpoces Borax Français

Spaleck trilgoot bij Borax Français

Enkele zusterbedrijven uit de Lybover Group in België hebben een brekerproces bij Borax Français in Noord-Frankrijk naar aanleiding van een stofprobleem volledig aangepast.

Bij Borax Français wordt boraat in bigbags aangevoerd. Het materiaal werd voorheen via een trilrooster en een hopper in een brekerinstallatie gedoseerd en vermalen, wat gepaard ging met de nodige stofontwikkeling. De aanwezigheid van vreemde materialen in het boraat veroorzaakte echter ook regelmatig verstoppingen. De reden daarvan was moeilijk te bepalen gezien het grote volume dat per keer uit de bigbag werd gelost.

Spaleck trilgoot

Op voorstel van Lybover is in het brekerproces een trilgoot van Spaleck opgenomen. Deze installatie is vooraf bij Spaleck getest, zodat zeker was dat het boraat met het juiste debiet naar de breker kon worden getransporteerd. Om de efficiëntie en het rendement te verhogen, is uiteindelijk het gehele proces omgebouwd en grotendeels vernieuwd.

Twee afzuigpunten

In de nieuwe situatie is op twee punten een stofafzuiging voorzien. Eén bij het bigbag-losstation en één bij de breker. Het afzuigsysteem bij het losstation neemt het stof weg zonder de toegankelijkheid voor de operator te beperken. De afdichting tussen de trilgoot en de overkapping ervan is gerealiseerd met een Trellex-systeem. Bij het stortpunt naar de breker is een tweede afzuigsysteem voorzien.

Hergebruikt

Het afgevoerde stof wordt in een bigbag opgevangen en kan in de productie worden hergebruikt. Een HEPA filter (High Efficiency Particulate Air) zorgt ervoor dat de gezuiverde lucht weer in de productiehal kan worden geblazen.

Vier Lybover-bedrijven

Het totale project is gerealiseerd door vier bedrijven van de Lybover Group. AIR deed de ontstoffing, RECYCLING de trilgoot, BULK de volledige ombouw en vernieuwing van de structuur en alle connecties, terwijl METAL de trappen en bordessen heeft geleverd. De samenwerking binnen de groep zorgde voor een vlotte communicatie en een efficiënt projectverloop.

Lybover AIR ontstoffingssysteem bij Borax Français

Bedrijfsgegevens Lybover BULK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.