Ga naar hoofdinhoud

Lybover reduceert stofuitstoot steenfabriek

Afzuigkappen bij Wienerberger

Bij de productie van bakstenen had Wienerberger in Péruwelz (België) te maken met veel stofontwikkeling. Lybover AIR voorzag in een maatwerk-oplossing waarmee de stofwaarden met meer dan 75% werden gereduceerd.

Bij de productie van getrommelde bakstenen komt stof vrij dat schadelijk is voor de gezondheid van de werknemers. Voorheen was de stofafzuiging van dit proces aangesloten op de filterinstallatie van een andere afdeling. Maar door de groei van de productie was de afzuigcapaciteit te klein geworden. Uit stofmetingen bleek dat maatregelen nodig waren om de situatie op de werkvloer te verbeteren. Lybover AIR (voorheen Keller Lufttechnik Benelux) bracht het stofprobleem in kaart en presenteerde een oplossing op maat.

75% minder stof

Lybover AIR plaatste vorig jaar afzuigkappen bij de doseersystemen, de mengvaten en de belangrijkste valpunten. Het stof dat hier ontstaat wordt afgezogen naar een filterinstallatie die aan de buitenzijde van de fabriek is geplaatst. De afzuigkappen belemmeren de productie niet en staan ook het onderhoud van de machines niet in de weg. Na de vlotte montage werden nieuwe stofmetingen uitgevoerd. Uit dit onderzoek bleek dat de stofwaarden op de werkvloer ten opzichte van metingen in 2014 en 2017 met meer dan 75% waren afgenomen.

Emissies

Het geïnstalleerde ontstoffingsfilter voldoet daarmee niet alleen aan de eisen met betrekking tot de medewerkers (intern), maar tevens aan de emissiegrenswaarden voor de omwonenden (extern). Ook blijft de geluidsproductie van de installatie binnen de normen.

Zie het volledige artikel in Stofbestrijding, mei 2020

Bedrijfsgegevens Lybover AIR (voorheen Keller Lufttechnik Benelux)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.