Ga naar hoofdinhoud

Nederman stofzuigsysteem voor batterijenproducent

De vier RBU stofzuigerunits en twee Flexfilters van Nederman

Een centraal stofzuigsysteem van Nederman voorkomt bij batterijenproducent Johnson Controls dat medewerkers in contact komen met schadelijke stoffen zoals loodoxide.

Sinds 1887 zijn de Varta autobatterijen van Johnson Controls een begrip in Europa. Tegenwoordig treft men dit merk wereldwijd aan als krachtbron voor personenauto’s, motorfietsen en boten. De batterijen werden in de loop der tijden steeds zwaarder belast, vooral na de introductie in het midden van de jaren negentig van onder meer elektrische ramen en centrale vergrendelingen. Daarna kwamen er bijvoorbeeld infotainment- en navigatiesystemen, start-stopmodules en parkeerassistenten bij. Dit is alleen mogelijk dankzij de inzet van innovatieve batterijtechnologieën. Johnson Controls, dat al meer dan 100 jaar batterijen ontwikkelt en levert, heeft de evolutie van de auto van nabij meegemaakt.

Gezondheid en milieu

Nog steeds produceert het bedrijf topkwaliteit batterijen, waarbij men zeker ook prioriteit geeft aan de gezondheid en veiligheid van de eigen medewerkers. Om die reden nam Johnson Controls do Brasil, gevestigd in Sorocaba (nabij Sao Paulo) in 2012 contact op met Nederman. Het bedrijf zocht een afdoende oplossing voor de reiniging van de autobatterijen-productielijn. Het hoofddoel was het elimineren van de oude manier van schoonmaken met draagbare stofzuigers, bezems, mops en vloerwissers. Die manier van werken kostte niet alleen veel tijd, maar ook het resultaat liet te wensen over. Bovendien konden de medewerkers zo nog steeds in contact komen met stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu, zoals loodoxide.

Lees het complete artikel in Stofbestrijding 2022

Meer over Nederman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.