Ga naar hoofdinhoud

Optyl breidt dienstverlening uit

Meetset voor isokinetische kalibratie van een stofemissie-meter; v.l.n.r. de meetlans, de luchtconditionering en het meettoestel

Optyl bvba uit Lummen (België), leverancier van industriële stof- en gasmetingen, breidt de laatste jaren de dienstverlening naar klanten steeds verder uit. Zo biedt Optyl ook de kalibratie van meetapparatuur aan alsmede de analyse van stofconcentraties.

Optyl staat al sinds jaar en dag bekend als toonaangevende leverancier van stofmeters, gasanalyse-systemen en hierop gebaseerde meetoplossingen om industriële stofemissies nauwkeurig en betrouwbaar in kaart te brengen. “We doen echter meer”, zegt directeur-eigenaar Yves Willems. “We verzorgen ook de volledige integratie van onze meetoplossingen in de omgeving van de klant, inclusief bekabeling, tubing en de verbinding met bestaande visualisatiesystemen. Voorts kunnen we instaan voor de inbedrijfstelling, het testen van het geheel en het onderhoud van de systemen.” Buiten de verkoop en de levering van maatwerk-oplossingen biedt Optyl ook de mogelijkheid om apparatuur voor stof- of gasmetingen te kalibreren. Dit zowel on-site als off-site in het laboratorium van Optyl. Hierbij wordt steeds gewerkt volgens de geldende standaarden en voorgeschreven procedures.

Stof-analyses

“We zien in de markt ook een behoefte om beginsituaties te analyseren en kwantificeren. Daarvoor verrichten we on-site metingen, zowel in schoorstenen als in de omgeving van fabrieken. Voor stofmetingen maken we daarbij gebruik van onze eigen OMK, die direct een stofwaarde in mg/Nm³ weergeeft.” Optyl kan ook aanvullende analyses uitvoeren, met name voor concentraties zware metalen, zoals zink, koper, lood, mangaan, arseen en cadmium. Maar ook als het gaat om bijvoorbeeld fosfor, zwavel of organische componenten. Zo is het mogelijk om inzicht te verkrijgen in bijvoorbeeld deeltjesgrootteverdelingen.

Zie het complete artikel.

Meer over Optyl bvba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.