Ga naar hoofdinhoud

Poeth ziet groeiende afzet eigen stoffilters

Ontwerp van een Poeth ontstoffingsinstallatie

Poeth Solids Processing ziet een groeiende afzet van in eigen huis geproduceerde stoffilters. Belangrijke oorzaken hiervan zijn volgens Commercieel Directeur Loe Verheijen de oplopende levertijden en transportkosten van Aziatische producten.

“We zijn voor de productie van onze stoffilters niet afhankelijk van leveringen van onderdelen vanuit Azië of andere verre oorden”, zegt Commercieel Directeur Loe Verheijen van Poeth Solids Processing. “Vrijwel alle delen van onze stoffilters worden in eigen huis geproduceerd. Dat betekent dat we klanten op korte termijn maatwerk oplossingen kunnen aanbieden. Onlangs hebben we een nieuwe LVD fiberlasersnijmachine met gekoppelde zetbank aangeschaft om nog efficiënter en nauwkeuriger te werken. Dankzij moderne software is geen stap meer nodig tussen engineering en de productie van halffabricaten.”

Verdrievoudigd

Poeth heeft daarmee de productiecapaciteit voor halffabricaten verdrievoudigd, wat de uitbesteding van dit werk overbodig heeft gemaakt. “Er vinden dus veel minder transportbewegingen plaats. Dat is niet alleen veel efficiënter, maar vooral beter voor het milieu.” Sinds de transportkosten voor zeecontainers en de levertijden vanuit Azië zijn toegenomen, ziet Poeth een sterke groei in de afzet van haar stoffilters. “Klanten die voorheen elders kochten, vinden nu de weg naar Tegelen. Met name de belangstelling voor grotere systemen neemt toe.”

Lees het hele artikel

Meer over Poeth Solids Processing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.