Ga naar hoofdinhoud

R+B stoffilterpatronen voor farma

R+B Push-Push filters

R+B Filter GmbH presenteert haar PushPush stoffilterpatronen voor de farmaceutische industrie. Deze patronen met een HEPA-klasse filtratie kunnen contaminatievrij worden vervangen. Het programma omvat ook Atex-gecertificeerde uitvoeringen.

Bij productieprocessen in de farmaceutische industrie dienen werknemers te worden beschermd tegen blootstelling aan ‘actieve pharmaceutische ingrediënten’ (API’s). Deze stoffen zijn namelijk schadelijk voor de gezondheid. Bovendien is het van belang dat API’s niet worden gecontamineerd door invloeden vanuit de omgeving. Om die reden worden hoog-actieve poeders in gesloten systemen gedoseerd, geperst, afgevuld en verpakt. Deze systemen worden op een gedefinieerde onderdruk gehouden om het risico van stofemissies tot het minimum te beperken. Ook zijn ze aangesloten op stof-filters die de veiligheid van de werknemers moeten waarborgen.

Push-Push filterpatronen

Voor de aspiratie van de gesloten systemen wordt lucht toegevoerd en afgevoerd. De toe te voeren lucht wordt in één stap gefilterd. De uit het systeem af te voeren lucht passeert een tweetraps filter. Om een HEPA-klasse filtratie te bereiken, worden speciale filterelementen gebruikt; de zogenaamde Push-Push filterpatronen. Afhankelijk van de toepassing kunnen PushPush patronen worden ingezet voor de stofklassen M of H volgens DIN EN 60335-2-69 of de filterklassen H13 of H14 volgens DIN EN 1822.

Lees het hele artikel

Meer over R+B Filter GmbH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.