Ga naar hoofdinhoud

R+B Push-Push filterpatronen

R+B Push-Push filters

R+B Filter GmbH presenteert haar Push-Push stoffilterpatronen. Deze patronen met een HEPA-klasse filtratie kunnen contaminatievrij worden vervangen. Het programma omvat ook Atex-gecertificeerde filterpatronen.

Voor de aspiratie van gesloten procesapparatuur in de farmaceutische industrie wordt lucht via filters toegevoerd en afgevoerd. De toe te voeren lucht wordt in één stap gezuiverd. De uit het systeem af te voeren lucht passeert een tweetraps filter. Om een HEPA-klasse filtratie te bereiken, worden speciale filterelementen gebruikt; de zogenaamde Push-Push filterpatronen. Afhankelijk van de toepassing kunnen Push-Push patronen worden ingezet voor de stofklassen M of H volgens DIN EN 60335-2-69 of de filterklassen H13 of H14 volgens DIN EN 1822.

Vervanging

De Push-Push filterpatronen dienen na gebruik – bij een productwisseling of als de filters zijn verzadigd – te worden vervangen. Dit gebeurt door de vuile patronen via een sluis uit het systeem te drukken en een nieuwe patroon daarvoor in de plaats te zetten. Het is van vitaal belang dat tijdens deze procedure geen stof vrijkomt. Dankzij de stabiele constructie en de speciaal gevormde pakkingen van de R+B filterpatronen kunnen deze veilig worden vervangen.

Certificeringen

Voor de voedingsmiddelenindustrie zijn er filterpatronen leverbaar overeenkomstig EG1935 of de US FDA-code 21CFR. De grondstoffen van de filterelementen en de elementen zelf zijn eveneens gecertificeerd en worden geproduceerd volgens de GMP-verordening EG2023/2006.
Ook levert R+B gecertificeerde filterpatronen voor toepassing in Atex-zones. Deze patronen zijn voorzien van antistatische media en aardingsaansluitingen. Tevens wordt rekening gehouden met de chemische bestendigheid van filtermedia in bepaalde toepassingen. Zo kunnen de cartridges worden geleverd in diverse soorten roestvaststaal.

Meer over R+B Filter GmbH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.