Ga naar hoofdinhoud

Slingerland drukstootvaste ventilatoren voor zadenproducent

Drukstootvaste ventilatoren

Slingerland Techniek BV heeft voor een stofafzuiging bij een grote zadenprocent diverse drukstootvaste centrifugaal ventilatoren geleverd. De toepassing ervan bij de eindgebruiker is gerealiseerd door een gespecialiseerde installateur van afzuiginstallaties.

De eindgebruiker, die behalve zaden ook gewasbeschermingsmiddelen produceert, was op zoek naar een efficiënte oplossing voor de afzuiging van grote hoeveelheden explosiegevoelig stof. Dit materiaal met stofklasse St1 en een Kst-waarde van 109 bar m/s kan bij een ontsteking een explosiedruk van 7,4 bar veroorzaken. Slingerland selecteerde voor de afzuiging diverse drukstootvaste centrifugaal ventilatoren in diverse bouwgrootten. Drie van deze ventilatoren vallen in de twee grootste bouwvormen (1120 en 1250).

Bouwgrootten

Er is gekozen voor twee centrifugaal ventilatoren met een bouwgrootte 1120, een capaciteit van 52750 m³/uur en een druk van 4200 pascal. Deze ventilatoren zijn voorzien van een 4-polige 90 kW-motor van het merk WEG.
Daarnaast is één centrifugaal ventilator geleverd met een bouwgrootte 1250, een capaciteit van 64250 m³/uur en een druk van 5200 pascal. Deze is voorzien van een 4-polige 132 kW-motor, eveneens van het merk WEG.

Drukstootvast

Alle centrifugaal ventilatoren zijn drukstootvast uitgevoerd tot maximaal 0,7 bar. De behuizingen hebben verstevigingsribben en aangepaste plaatdiktes, en de ventilatorhuizen zijn volledig afgelast. Ook heeft Slingerland de drukstootvaste ventilatoren voorzien van inspectieluiken, condenswaterafvoer en asafdichtingen middels NBR-dichting.

Drukstootvaste ventilator

Zie ook Slingerland ventilatoren voor banddroger

Meer over Slingerland Techniek BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.