Ga naar hoofdinhoud

Spotfilters vaak te klein gedimensioneerd

spotfilter

Transtech Industrieservice BV signaleert dat spotfilters vaak te klein zijn gedimensioneerd en zijn aangesloten op te grote ventilatoren. Met een geoptimaliseerd ontwerp zijn storingen te voorkomen.

Spotfilters zijn compacte, perslucht gereinigde doeken- of patronenfilters. Ze worden toegepast voor de aspiratie van band-, ketting- en schroeftransporteurs, bekerelevatoren en beladingsbalgen. Het filter dient een zo laag mogelijke stofemissie te realiseren en ervoor te zorgen dat zo min mogelijk product verloren gaat. Het is daarbij belangrijk dat de transporteur een goede afdichting heeft.

Weinig ruimte

Van oudsher zijn veel spotfilters onder-gedimensioneerd; met een te klein filteroppervlak. Daarbij zijn ze vaak aangesloten op een zware ventilator met een hoog geïnstalleerd vermogen en bijgevolg een te hoge statische druk. Dit komt omdat voor het spotfilter vaak weinig ruimte beschikbaar is en dat het aanbod simpelweg beperkt is. De filters hebben door hun hoge belasting veel onderhoud nodig, anders treden snel storingen op. Het plegen van onderhoud is echter in veel gevallen niet eenvoudig omdat de filters zich bevinden op lastig te bereiken plaatsen.

Correct ontwerpen

Gezien de steeds strengere emissie-eisen en het belang van een storingsvrije werking is het zaak om spotfilters correct te ontwerpen. Dat waarborgt een goed beheersbare installatie en de laagst mogelijke ‘Total Cost of Ownership’. Transtech Industrieservice BV biedt hiervoor economische oplossingen; functioneel, effectief en onderhoudsarm. Het spotfilter wordt daarbij voor iedere specifieke toepassing op maat gemaakt, zonder concessies te doen aan de werking ervan.

Bedrijfsgevens Transtech Industrieservice BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.