Ga naar hoofdinhoud

Stofreductie met Camfil luchtreinigers

CamCleaners aan het plafond

Camfil heeft de stofontwikkeling in de nieuwe distributiehal van Compass Transport in Hardenberg sterk gereduceerd met behulp van CamCleaners type 6000 luchtreinigers.

Logistiek dienstverlener Compass Transport beschikt sinds april 2019 over een nieuwe opslaghal. Bij de realisatie ervan is terdege rekening gehouden met de aanpak van stofontwikkeling. Bij een andere hal, die al langer bestaat en voor dezelfde toepassing wordt gebruikt, is namelijk sprake van een stofprobleem. Dat is in de nieuwe hal niet het geval.

Heftrucks

De voornaamste bron van stofontwikkeling is te herleiden naar heftrucks die voor het laden en lossen van de pallets worden ingezet. Hoge stofconcentraties zijn schadelijk voor de gezondheid van de medewerkers. Bovendien zet het stof zich af op de goederen. Bij langdurige opslag komen deze onder een laag stof te liggen.

Berekeningen

Normaliter voert Camfil bij dergelijke projecten eerst een luchtkwaliteitsmeting uit. Aangezien de hal (27.000 m3) nog niet in gebruik was, is enkel op basis van de aanwezige kennis en ervaring berekend hoeveel luchtreinigers benodigd zouden zijn. Daarbij is ook bepaald met welke luchtstromingen een optimaal resultaat kon worden geboekt. Op basis van de Camfil-analyses is gekozen voor vijf CamCleaners type 6000 luchtreinigers. De apparaten zijn aan het plafond bevestigd om de werkzaamheden in de hal niet te belemmeren.

Filters

De CamCleaners zijn voorzien van ePM1 55% voorfilters en H13 hoofdfilters. Een Air Image Sensor die midden in de hal hangt, meet real-time de stofconcentratie in de hal en de statussen van de CamCleaners. De luchtreinigers kunnen on-line worden aangestuurd. Zo is het mogelijk om een stofconcentratie in te stellen waarop de units in een hogere of juist lagere stand gaan draaien. Dit verbetert het rendement van het ontstoffingssysteem. Ook wordt aangegeven wanneer de filters moeten worden vervangen. De CamCleaners reduceren de stofbelasting in de hal met 80%.

Bedrijfsgegevens Camfil BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.