Ga naar hoofdinhoud

Transtech energiezuinige kastfilters

Een kastfilter

Transtech Industrieservice BV in Moordrecht, specialist in ontstoffingstechniek, ontwikkelt binnen haar uitgebreide Eurofilter-programma onder meer energiezuinige kastfilters voor maatwerk-toepassingen.

De stoffilters uit het Eurofilter-gamma van Transtech kenmerken zich op de eerste plaats door een energiezuinige en efficiënte werking. De in eigen huis geproduceerde systemen worden klantspecifiek gebouwd en voldoen aan de laatste stand der techniek. Het uitgebreide leveringsprogramma laat zich onderverdelen in vier categorieën met elk hun toepassingsgebieden:

  • Kastfilters – voor centrale ontstoffing van meerdere stofbronnen
  • Insteekfilters – voor decentrale ontstoffing van één stofbron
  • Spotfilters – voor decentrale ontstoffing van meerdere transportwerktuigen
  • Hoogvacuümfilters – voor pneumatische transporten en centrale stofzuiginstallaties

Kastfilters

Kastfilters worden ingezet voor een centrale ontstoffing. Hierbij worden meerdere stofbronnen afgezogen en gefilterd met één centraal opgestelde filterinstallatie. Afhankelijk van de toepassing kiest men voor filtermedia in de vorm van enveloppen, slangen of filterpatronen. De aard van het filtermateriaal alsmede het filteroppervlak is afhankelijk van de toepassing. De perslucht gereinigde, energiezuinige kastfilters zijn leverbaar in roestvaststalen en hygiënische uitvoeringen, geschikt voor voedingsmiddelen. Desgewenst kan worden voorzien in een Atex-certificering en diverse beveiligingssystemen.

Lees in Stofbestrijding 2022 het artikel over de Kastfilters van Transtech

Meer over Transtech Industrieservice BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.