Ga naar hoofdinhoud

Typhoon bouwt XXL ontstoffingsfilter

XXL ontstoffingsfilter

In het uiterste oosten van België heeft Typhoon bij een producent van PET-foam isolatieplaten een zeer groot ontstoffingsfilter gebouwd. De capaciteit van de installatie is maar liefst 360.000 m³/uur. Tegelijk voorzag Typhoon de installatie van een pneumatisch transportsysteem en een silo voor de opslag van het afgezogen stof.

Het onderdrukfilter kon worden ingebouwd in de beschikbare ruimte door de diverse proces- en poductielijnen samen te voegen in één systeem. Het filter is gezien zijn omvang speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de hoge onderdrukken. De installatie is voorzien van een automatisch persluchtreiniging die alle filtermouwen achtereenvolgens van stof ontdoet. Frequentie-gestuurde hoogrendementsventilatoren zorgen voor een perfect ingesteld afzuigdebiet. Dit resultaart in een belangrijke energiebesparing. De platte bodem van het filter maakt het mogelijk om het stof zonder risico op brugvorming en verstopping gedoseerd af te voeren.

Typhoon Afzuigleidingen
Afzuigleidingen

Over Typhoon

Sinds jaar en dag realiseert Typhoon NV uit Beveren-Leie, Waregem (België) niet alleen luchttechnische installaties, maar onder andere ook big bag los- en vulstations, zakkenstortkabinetten, weeg- en doseersystemen en transport- en opslagsystemen. Ook houden de ‘engineers of clean air’ zich bezig met de integratie van bijvoorbeeld zeef- en ziftinstallaties, maalmolens, sorteerders of persen in productielijnen. Een andere discipline is de inspectie, het onderhoud en het slijtvast maken van industriële installaties.

Totaalprojecten

Typhoon voert in de volle breedte van de procesindustrie complete, klantspecifieke ‘sleutel op de deur’-projecten uit, inclusief besturing en automatisering. Met name in de branches voeding, kunststof, recycling en mineralen treft men veel Typhoon-oplossingen aan, zowel binnen als buiten Europa. Ook heeft het bedrijf in ‘air & process technology’ zijn sporen verdiend in de op- en overslagsector. De klant heeft daarbij voor het volledige project, vanaf offerte tot inbedrijfstelling, steeds één aanspreekpunt.

Zie ook Typhoon NV neemt dome in gebruik

Bedrijfsgegevens Typhoon NV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.