Ga naar hoofdinhoud

Typhoon NV neemt dome in gebruik

Kris Devidt (rechts) en Frederic Bulcaen

Typhoon NV in Beveren-Leie, specialist in luchttechniek, heeft een dome in gebruik genomen. Het nieuwe, imposante gebouw is ingericht voor het laden en lossen en de opslag van componenten.

De dome is 14,5 meter hoog en beslaat een oppervlak van 1.200 m². Het doorzichtige folie-dak maakt overdag extra verlichting overbodig. Ook is voorzien in een mogelijkheid om elektrische wagens te laden. “Het gebouw is feitelijk een overkapping van onze bestaande parking”, vertelt Kris Devidt, gedelegeerd bestuurder van Typhoon.

Opslagfaciliteit

“Vorig jaar werden we vanwege de coronacrisis geconfronteerd met gesloten werven, zodat we op zoek moesten naar ruimten die geschikt waren om onze geproduceerde goederen tijdelijk op te slaan. Met de bouw van een eigen dome hebben we een efficiënte opslagfaciliteit gerealiseerd die ook geschikt is om grote stukken te laden.”
Zijn collega gedelegeerd bestuurder Frederic Bulcaen is blij met het imposante gebouw: “De dome laat zien dat we ook in crisistijden opportuniteiten zien om verschillende geplande investeringen versneld uit te voeren.”

Luchttechniek

Typhoon uit Beveren-Leie (Waregem) is sinds 1959 internationaal actief in industriële luchttechniek. De ‘engineers of clean air’ ontwerpen, produceren en installeren turn-key ontstoffingsinstallaties en pneumatische transportsystemen, maar ook cyclonen, dynamische condensors, ventilatoren, radsluizen en andere luchttechnische componenten.

Onderhoud

Bedrijven kunnen ook bij Typhoon terecht voor preventief en curatief onderhoud alsmede montagewerken. De klanten van Typhoon zijn te vinden in onder meer de recyclage-industrie, afvalverwerking, ontginning van mineralen, cementindustrie, houtverwerkende industrie, food en feed, vlas en textiel en biomassa- en biogaswereld.

Strategie

De producten en installaties van Typhoon zijn duurzaam (robuust en slijtvast), energiezuinig, onderhoudsvriendelijk en bedrijfszeker (7d/7d, 24h/24h). De strategie van het bedrijf is om continu te investeren in nieuwe sectoren en opgebouwde expertise internationaal in niche-markten uit te rollen.

Dome van Typhoon NV

Zie ook Typhoon start afdeling Wear Solutions

Bedrijfsgegevens Typhoon NV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.