Ga naar hoofdinhoud

Typhoon start afdeling Wear Solutions

Marc Deweirdt (l) en Kris Devidt

Typhoon, specialist in luchttechniek, is van start gegaan met een afdeling Wear Solutions. De doelstelling van de afdeling is het verlengen van de levensduur van industriële installaties met onder meer slijtvaste bekledingen.

De slijtage-expertise van Typhoon wordt ingezet in het kader van onderhoudsopdrachten of de (om)bouw van nieuwe installaties. Het toenemende recycleren van materiaalstromen werkt slijtage van procesinstallaties in de hand en daarmee ook de behoefte aan oplossingen. Typhoon is vertrouwd met de bestrijding van slijtage als gevolg van abrasie (mechanische schuring), corrosie (chemische aantasting) of erosie (door inslagen). Met de geschikte technieken of materialen kan overmatige slijtage worden voorkomen.

Besparing

De afdeling ‘Wear Solutions’ wordt geleid door Marc Deweirdt, bijgestaan door een team van projectingenieurs. “Veel bedrijven onderschatten de besparing die ze kunnen realiseren door te investeren in slijtvaste oplossingen” aldus Deweirdt. “Typhoon kiest voor lange termijn-relaties in plaats van de korte termijn verkoop van veel wisselonderdelen of onderhoud.”
Directeur Kris Devidt ziet dat klanten het initiatief waarderen: “In het verleden waren we teveel afhankelijk van derden. Bovendien creëert een aparte afdeling binnen Typhoon een extra dynamiek.”
De afdeling Wear Solutions kan een beroep doen op de engineering, werkplaats en montageploegen van Typhoon. Het bedrijf houdt zich al meer dan 60 jaar bezig met bulkhandling, pneumatische transportsystemen en ontstoffingsinstallaties.

Bedrijfsgegevens Typhoon NV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.