Ga naar hoofdinhoud

Winnaars Yara Dust-Free Loading Challenge 📹

V.l.n.r.: Brian de Rijcke (De Regt), Wijnand van de Vendel en Alex Budding (TBK) en Tommy Tissink (Yara)

De Regt Conveyor Systems en TBK Spillage Control hebben met hun oplossingen voor stofreductie bij de kunstmestverlading de Yara Dust-Free Loading Challenge gewonnen.

In januari 2021 daagde Yara Sluiskil in samenwerking met Dockwize bedrijven en experts uit om met ideeën te komen om de zichtbare stofontwikkeling bij de verlading van kunstmest naar schepen nog verder naar nul te brengen, zonder de capaciteit te verminderen. Na een intensief traject met Dockwize en Yara zijn uit de 39 inzendingen de twee winnaars geselecteerd.

De Regt Conveyor Systems

De Regt Conveyor Systems stelde voor om gebruik te maken van een hopper die is gemonteerd op de laadkraan. De hopper die aan de uitloop wordt afgesloten met een kegel, hangt aan veren. Als de hopper tot een bepaald gewicht is gevuld, zal deze zover omlaag zakken dat rond de kegel een ringvormige uitstroomopening ontstaat. Het product stroomt uit langs de kegel, waarbij de lucht uit het materiaal wordt gedreven. Het uitstromende materiaal vormt zo een dichte, geconcentreerde kolom, waaruit nog nauwelijks stof ontsnapt.

TBK Spillage Control

TBK Spillage Control (TBK Group) presenteerde een oplossing voor het overstortpunt van een brandtransporteur. De lucht die bij de overstort in het product wordt meegetrokken, wordt daarbij verplaatst naar een box met een afdichting op de transportband. Deze box heeft aan de bovenzijde een ruime expansiezone voor de meegevoerde lucht. Vanuit de expansiezone dalen de stofdeeltjes weer op het product neer, in plaats van naar buiten te treden.

Implementatie

Beide winnaars ontvangen als prijs de implementatie van hun idee bij Yara. Dit betekent dat hun voorstellen komend jaar worden getest en doorontwikkeld op locatie.

Bedrijfsgegevens De Regt Conveyor Systems

Bedrijfsgegevens TBK Spillage Control

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.