Ga naar hoofdinhoud

Verstoppingen en hang-ups verhelpen

De BUCHEN-ICS BinWhip in een silo (l) en de BinDrill (r), eveneens van BUCHEN-ICS doorboort een productbrug

De mobiele siloreinigingsservice van BUCHEN-ICS verhelpt verstoppingen en hang-ups (brugvorming) in silo’s en hoppers, zonder de betreffende ruimten in te treden; veilig en efficiënt.

BUCHEN-ICS in Rotterdam stelt bij het oplossen van stromingsproblemen in silo’s en hoppers veiligheid voorop. Dat blijkt ook uit de keuze van de apparatuur om vastzittende producten weer in beweging te krijgen. Zo wordt gebruik gemaakt van antistatische, nylon klepels om materialen te activeren zonder risico van vonkvorming. De modulair ontworpen apparatuur is snel aan de vormgeving en maatvoering van het opslagsysteem aan te passen. Het is in geen enkele fase van de werkzaamheden nodig om de silo of hopper te betreden.

BinWhip

Met behulp van de mobiele reinigingssystemen BinWhip, BinDrill en Cardox kunnen experts van BUCHEN-ICS alle soorten hang-ups in silo’s tot 45 meter diep verwijderen, zonder het opgeslagen product te contamineren. De BinWhip is voorzien van een elektromotor die het vermogen levert voor de hydraulische aandrijving van een zweep of slinger in de silo. Dit werktuig roteert met een constante snelheid, om vastzittend product los te werken. Een telescopische giek plaatst de zweepkop op de meest effectieve positie. Afhankelijk van de aard van het product in de silo kunnen, naast nylon zwepen, ook vonkvrije kettingen van brons of staal worden ingezet.

Lees meer over de BinDrill en het Cardox-systeem

Bedrijfsvermelding BUCHEN-ICS

Zie ook Over silo-ontwerp, massastroming, kernstroming en brugvorming

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.