Ga naar hoofdinhoud

Composiet silo’s van M.I.P. voor mineralen

M.I.P. composiet silo's bij Casteleyn TRS

Afgelopen anderhalf jaar heeft M.I.P. Tanks en Silo’s bij Casteleyn TRS in Meulebeke in totaal vier composiet silo’s geleverd voor de opslag van kalk en cement; de grondstoffen voor resp. hun kalkcentrale en Benor betoncentrale.

Casteleyn TRS in Meulebeke (België) is al 35 jaar actief in de bouw. Vroeger vooral in de nutsvoorzieningen, maar het laatste decennium ook steeds meer in de wegenbouw, rioleringswerken en de aanleg van allerlei constructies voor zowel private als publieke opdrachtgevers. Voor de realisatie van veel van deze projecten gebruikt Casteleyn onder meer kalk en beton, die in eigen centrales worden geproduceerd.

Kalkcentrale

In de zomer van 2021 leverde M.I.P. Tanks en Silo’s twee composiet silo’s voor de kalkopslag van de kalkcentrale van Casteleyn TRS. De kalk wordt voornamelijk gebruikt voor de bewerking van bouwstoffen (gronden met een code tussen 311 en 911), zodat die een tweede leven kunnen krijgen als fundering onder bouwplaten of als aanvulling bij rioleringswerken. De composiet ofwel Glasvezel Versterkte Kunststof (GVK) silo’s voldeden daarbij geheel aan de verwachtingen.

Lees meer over de betoncentrale

Meer over M.I.P. Tanks & Silo’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.