Ga naar hoofdinhoud

Kemp systeem voorkomt inblazen in verkeerde silo

De KEMP type KBI-06 afsluitervergrendeling

KEMP BV heeft een systeem ontwikkeld dat voorkomt dat zelfstandig lossende transportbedrijven grondstoffen bij klanten in de verkeerde silo inblazen. Het systeem sluit menselijke fouten bij de aflevering van stortgoederen uit.

Als ontwerper en leverancier van onder andere droge mortel menginstallaties, weet KEMP BV alles van silomanagement en veiligheid. Dat aspect veiligheid houdt niet alleen in dat bij het inblazen van grondstoffen in silo’s geen risico’s van stofontwikkeling en explosiegevaar mogen optreden. Het is namelijk óók van groot belang dat wordt gewaarborgd dat de juiste grondstof in de juiste silo komt.

Autonoom lossen

Veiligheid is zeker van belang in situaties waarbij sprake is van ‘autonoom’ lossen. Hiervan is bijvoorbeeld sprake wanneer transportbedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor de tijdige bevoorrading van grondstoffen, en daarbij 24 uur per dag kunnen aanleveren zonder dat er personeel van de klant aanwezig is. In deze gevallen biedt het systeem van KEMP BV uitkomst.

Zelfstandige besturing

De basis voor de veilige, autonome silo-bevoorrading is een zelfstandige besturing die 24/7 actief is. Deze besturing maakt gebruik van de onderstaande gegevens van silo’s, grondstoffen en processen, met behulp van HMI-panelen en/of barcode-scanners als communicatiesystemen.

Meer over de veilige, autonome silo-bevoorrading

Meer over Kemp B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.