Ga naar hoofdinhoud

M.I.P. bouwt steeds grotere tanks

Dé trend in opslagsystemen: groter én composiet

De acht composiet-tanks die onlangs de fabriek van M.I.P. in Moerdijk verlieten, zijn alweer een maat groter dan hun voorgangers. Het bedrijf ziet een toenemende vraag naar grotere opslagsystemen.

Voor een fabrikant van vloeibare meststoffen in Duitsland ontwierp en produceerde M.I.P. in Moerdijk acht enorme composiet tanks. De opslagsystemen met een diameter van acht meter en een inhoud van 825 kuub zijn elk goed voor 1155 ton product.
“We zien dat het aantal productielocaties van bedrijven afneemt, maar dat ze anderzijds investeren in grotere opslagcapaciteiten”, zegt technisch expert Gregory Swerts van M.I.P. Megasolutions. “We hebben aanvragen lopen voor de bouw van systemen met een diameter van 12 tot 14 meter en een inhoud van boven de 2500 kuub.”

Grotere opslagsystemen

Het bedrijf uit het Belgische Rijkevorsel heeft daarom bewust gekozen voor een vestiging in de haven van Moerdijk, aan het Hollands Diep. “We kunnen hier per schip ook de grootste tanks en silo’s naar klanten vervoeren. Voorts beschikken we in Moerdijk over in eigen huis ontwikkelde wikkelbanken met flexibele mallen. Dat stelt ons in staat om een precieze diameter te kiezen en bovendien de omsteltijd en daarmee de levertijd van opslagsystemen te verkorten.”

M.I.P. bouwt in haar fabriek in de haven van Moerdijk prefab-opslagsystemen. De robuuste, composiet tanks en silo’s vinden hun weg naar de voedingsmiddelenindustrie voor een voedselveilige opslag, maar ook naar de landbouw en de zware industrie voor de opslag van bijvoorbeeld agressieve chemicaliën.

Zie ook: M.I.P. silo’s voor voederfabrikant

Meer over M.I.P. Megasolutions B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.