Ga naar hoofdinhoud

M.I.P.-silo’s Jodoco operationeel

De opslagtanks bij Jodoco

Belgisch-Nederlands Veevoederbedrijf Jodoco is gestart met de productie vanaf de FFH Campus in het Belgische Tienen. De vijf opslagtanks van elk 25 meter hoog, geproduceerd door M.I.P. Tanks & Silos zijn vorige maand in gebruik genomen. De productiefaciliteit wordt in september officieel geopend.

Dat meldt het Belgische HLN. Het bedrijf was sinds 1999 actief in Geldenaken. Om verder te internationaliseren werd gezocht naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden bij de Feed Food Health Campus in Tienen.

Oplevering

De vijf opslagtanks van het Nederlandse M.I.P. Tanks & Silos, werden via het Albertkanaal naar Luik gebracht, waarna ze naar Tienen werden verscheept. Daar werden ze enkele maanden geleden met twee grote kranen overeind gezet op de huidige plek. Het project van M/I.P. liep vanaf de engineering tot aan de oplevering.

Naast de tanks zijn ook twee productiehallen en kantoorruimtes gebouwd. De eerste oplevering van gebouwen en kantoorinstallaties vond in mei plaats. In de fabriek is toen de procesinstallatie getest met water. De laboratoria en de productiekantoren zijn vorige maand verhuisd.

Zie ook: M.I.P. mais-silo voor bierbrouwer

Bedrijfsgegevens M.I.P.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.