M.I.P.-megasilo’s weer groter - Bulkgids Ga naar hoofdinhoud

M.I.P.-megasilo’s weer groter

Maikel Elst: “De vraag naar grootschalige composiet opslagsystemen neemt toe”

Op de gloednieuwe locatie in Moerdijk fabriceert M.I.P. composiet tanks en silo’s met ongekende afmetingen. De opslag-kolossen kunnen meer dan vierduizend ton product bevatten. Dankzij gepatenteerde technologie zijn de diameters traploos instelbaar tot een grootte van liefst 14 meter.

De vraag naar grootschalige, composiet opslagsystemen neemt al jarenlang toe. Daarom opende M.I.P. uit Rijkevorsel (België) in oktober 2017 een vestiging in Moerdijk die zich speciaal toelegt op de bouw van groot formaat tanks en silo’s. In een gehuurde bedrijfsruimte werd gestart met de productie van opslagsystemen met diameters tot 9 meter en volumes tot 800 kuub. De locatie aan het Hollands Diep stelt M.I.P. in staat om de kolossen efficiënt te verschepen naar elke grote binnen- en zeehaven. De opslagsystemen gaan naar vooral Nederland, België en Duitsland.

Nieuwbouw

Zowel het aantal aanvragen als de grootte van de te bouwen tanks en silo’s nam toe, waardoor M.I.P. in Moerdijk al snel uit zijn jasje groeide. Eind 2019 kon op een aanpalend terrein van ruim 8.000 m2 een eigen, nieuwe fabriek neer worden gezet. Er staat nu een nieuwbouw van 2.500 m2. Afgelopen zomer is de productie verhuisd. Inmiddels is de productie in volle gang. Er worden tanks en silo’s gebouwd met een diameter tot zelfs 14 meter en hoogten tot 30 meter, met opslagcapaciteiten tot ruim 4.000 kuub.

In Vakblad BULK nr. 6, verschijndatum 23 oktober 2020, meer over de mega-silo’s van M.I.P.

Aanbrengen logo op de nieuwbouw

Zie ook M.I.P. bouwt steeds grotere tanks

Bedrijfsgegevens M.I.P. Megasolutions

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.