Ga naar hoofdinhoud

Meyland Discharge Hoppers voor Kenia

Discharge Hopper van Meyland voor Kenia

Het Keniaanse havenbedrijf heeft zijn overslagfaciliteiten uitgebreid met vier mobiele Discharge Hoppers van Meyland. De nieuwe stortbunkers – elk met een capaciteit tot 800 ton/uur – worden ingezet om schepen te beladen en te lossen. Compacte stoffilters op de installaties voorkomen stofemissies naar de omgeving.

De haven van Mombasa – de enige internationale zeehaven van Kenia – wordt bestuurd door het Keniaanse havenbedrijf Kenya Ports Authority. Het is de grootste haven in Oost-Afrika, met een achterland dat zich uitstrekt tot Oeganda. Om de afhandeling van de goederenstromen te optimaliseren, heeft het Keniaanse havenbedrijf geïnvesteerd in vier mobiele Discharge Hoppers met stoffilters van Meyland. De stortbunkers zijn 13 meter hoog en wegen elk 90 ton. De capaciteit kan oplopen tot 800 ton/uur.

Discharge Hopper

De Meyland Discharge Hoppers zijn kostenefficiënte en ecologisch verantwoorde stortbunkers die in principe vrijwel elk type stortgoed kunnen verwerken. Ze worden ingezet voor de overslag van materialen vanuit schepen naar treinen of vrachtwagens, maar kunnen ook lossen op transportbanden naar opslagloodsen of schepen.

Transportband

De stortbunker lost het materiaal gecontroleerd en homogeen op een transportband met een regelbare snelheid. “Deze transportband is bovendien voorzien van een debietschuif”, zegt Michiel Dieleman van Meyland. “Hiermee is het mogelijk allerlei capaciteiten te realiseren. Ook is het mogelijk om twee vrachtwagens tegelijk te vullen. Dit gebeurt met behulp van beladingsbalgen die zijn voorzien van stoffilters.”

Lees het hele artikel:

Zie ook: Revas en Meyland partners in machinebouw en onderhoud

Bedrijfsvermelding Meyland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.