Ga naar hoofdinhoud

Polem-silo’s voor ICL

Polem silo met WAM trilbodem

Meststoffenfabrikant ICL Amsterdam heeft in maart een nieuwe proceslijn geopend om fosfaten uit rioolslib om te zetten in kunstmestkorrels. De grondstoffen worden opgeslagen in silo’s van Polem.  

In samenspraak met ICL Fertilizers Europe C.V. in Amsterdam heeft Ads-Ertner BV (Capelle a/d IJssel) het ontwerp en de engineering van de ICL Phosphate Recycling Unit voor haar rekening genomen. De staalconstructie is gemaakt door Siem Steur BV (Volendam). Polem BV (Lemmer) leverde de drie composiet silo’s van elk 220 m3 voor de opslag van de vochtgevoelige grondstoffen (vliegas en beendermeelas).

Verwerking

Composiet heeft een hoge thermische isolatiewaarde, zodat het risico van condensvorming in de silo’s tot een minimum wordt beperkt. Bovendien wordt voor het vullen gedroogde lucht gebruikt. De silo’s zijn voorzien van WAM trilbodems en DCP stofafzuiging. Vanuit de silo’s gaan de poeders via een schijventransporteur naar de bestaande continu menger voor verdere verwerking.

Duurzaam

De investering in de ICL Phosphate Recycling Unit – ruim 2 miljoen euro – is relatief bescheiden, zeker gezien het duurzaamheidsbelang om afvalstoffen en reststromen weer nuttig in te zetten. In het kader van het project ‘Duurzame Zeehavens’ heeft de provincie Noord-Holland een kwart van de investering voor haar rekening genomen.

Zie ook: Polem stelt proces klant centraal

Bedrijfsgegevens Polem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.