Ga naar hoofdinhoud

Polem stelt proces van klant centraal

Polem silosysteem voor mineralen

Voor Polem is een composiet silo is niet slechts een opslagvat, maar een cruciaal onderdeel van een productieproces. Voor een gedegen silo-ontwerp zijn het proces, het product en de eisen van de klant uiterst belangrijk. 

Polem heeft de afgelopen tientallen jaren veel ervaring opgedaan bij de realisatie van uiteenlopende opslagprocessen. Op basis van eerdere, vergelijkbare applicaties is soms al snel een passend ontwerp voor een silosysteem te maken. Maar vaak moet worden gelet op bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld vanwege producteigenschappen, procesparameters, de beschikbare ruimte of andere omgevingsfactoren. Polem kan dan voorzien in een maatwerk opslag systeem.

Voedingsmiddelen

Een recent voorbeeld van zo’n turn-key oplossing is de realisatie van een opslagproces bij een mondiale producent van onder meer granendranken. Het ging om de levering van zes silo’s met steile trechters voor de opslag van grondstoffen. De contractpartij was een system integrator die ook het downstream-proces van de eindklant voor zijn rekening nam. Polem heeft met deze systeem integrator al sinds 2012 veel projecten gerealiseerd, in diverse landen en zelfs in de USA, steeds in de voedingsmiddelenindustrie. Vanwege de eisen op het gebied van levensmiddelengeschiktheid, de aan Polem toegekende food approval-certificaten en het hygiënisch ontwerp ging toch de voorkeur uit naar Polem-silo’s.

Mineralenpoeders

Een klant bouwde een compleet nieuwe fabriek voor de verwerking van mineralen. Hier heeft Polem 36 silo’s neergezet, met diameters van 1900 tot 3500 mm. De grondstoffen en producten hebben slechte loopeigenschappen en daarom heeft bijna de helft van de silo’s excentrische trechters, terwijl andere zijn uitgevoerd met trilbodems. Een aantal silo’s is vanwege de brandbaarheid van de opgeslagen materialen voorzien van explosiepanelen en -kanalen. Een deel van de silo’s wordt pneumatisch gevuld. Hierop zijn persluchtgereinigde stoffilters geplaatst. Ook heeft Polem de vulleidingen aangelegd. Verder zijn negen silo’s door Polem voorzien van een weegsysteem.

Bedrijfsvermelding Polem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.