Ga naar hoofdinhoud

Rietveld breidt uit met M.I.P. tanks

Transport composiet tank vanuit M.I.P. Megasolutions BV in Moerdijk

Rietveld Logistics Group breidt haar dienstverlening uit met de op- en overslag van vloeistoffen. Recentelijk zijn op de containerterminal van het bedrijf twee nieuwe composiet tanks van M.I.P. geïnstalleerd voor de opslag van lysine, een vloeibare grondstof voor diervoeders.

Rietveld Logistics Group is een gevestigde naam in de op- en overslag van food en non-food. Het bedrijf heeft een terminal in Oosterhout, gunstig gelegen aan het Wilhelminakanaal en nabij knooppunt Hooipolder. Vanuit wereldhavens worden containers in barges aangevoerd, ingeklaard en verwerkt. Goederen worden gelost, omgepakt, op pallets gezet of in silo’s opgeslagen om te bestemder tijd naar hun eindbestemming te gaan, voornamelijk per as.
“Jaarlijks verwerken we voor zo’n tachtig klanten 60.000 containers”, zegt Arie Rietveld, directeur van Rietveld Logistics Group. “We hebben daarvoor 200.000 m2 aan opslagfaciliteiten ter beschikking. Tot vorig jaar hielden we ons niet bezig met liquids, maar dat gaat veranderen.”

Vloeistoffen

“Op enig moment kregen we van een Koreaanse klant, CJ Logistics, het verzoek om lysine in vloeibare vorm over te slaan. Daarvoor zouden we ten minste twee verticale opslagtanks van elk 1000 kuub nodig hebben. Lysine is een aminozuur dat wordt gebruikt als grondstof voor de productie van diervoeders. Het is een enigszins bijtend product. Voor de opslag ervan dient een tank aan hoge eisen te voldoen.”

Composiet tanks

“We hebben een marktverkenning uitgevoerd, waarbij uitgebreid is gekeken naar roestvaststalen tanks. Maar we kwamen ook in contact met M.I.P. als fabrikant van composiet tanks. Die blijken voor de opslag van lysine uitstekende eigenschappen te hebben. Dit bepaalde onze keus voor composiet.”

Meer klanten

“Als meer klanten ons de op- en overslag van vloeistoffen toevertrouwen – want daarin willen we gaan groeien – ligt het voor de hand dat we voor de te bouwen tanks weer bij M.I.P. aankloppen.”

Meer over M.I.P. Tanks & Silo’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.