Ga naar hoofdinhoud

Russische mega-order voor Polem

Polem silo's

Polem in Lemmer heeft van de Russische meststoffenfabrikant Ultramar – met vestigingen in St Petersburg en Riga (Letland) – opdracht ontvangen voor de levering van 20 silo’s.

Met de order is een bedrag gemoeid van 3 miljoen euro. De composiet silo’s zijn bestemd voor de nieuwe overslagterminal van Ultramar bij het dorp Ust-Luga aan de Finse Golf, op een uur rijden van St Petersburg.
Inmiddels zijn de eerste silo’s klaar. Zes staan er al in Antwerpen, van waaruit ze over zee naar Rusland gaan. De silo’s zijn elk 25 meter hoog, met een binnendiameter van 6 meter. De levering aan Ultramar wordt naar verwachting in februari 2021 voltooid.

Uitdaging

De uitdaging van dit project was niet zozeer technisch van aard, maar lag vooral op het financieel-juridische vlak. Vanwege de handelssancties tussen beide landen is het nodige onderzoek verricht. Hierbij kreeg Polem hulp van de Rabobank. Deze kwam begin dit jaar aan boord toen Polem zich losmaakte van de Plasticon-groep en de Rabobank nieuwe financiering kon verschaffen.

Meer over Polem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.