Ga naar hoofdinhoud

Snel verplaatsbare hallen voor staalopslag

Hallen van Best-Hall kunnen tot 100 m overspannen. De cover is brandvertragend, lichtdoorlatend en gaat 20 jaar mee

Mexico Natie is een logistieke dienstverlener met verschillende sites in de Antwerpse haven. De coronacrisis betekende voor dit bedrijf een toenemende vraag van hun klanten naar staalopslag. Daarom was snel meer ruimte nodig, maar huren op andere locaties was geen optie. De oplossing? Twee verplaatsbare opslaghallen van Best-Hall.

Mexico Natie biedt bedrijven uit onder meer de chemische-, voedings- en staalindustrie geïntegreerde logistieke oplossingen. “We ontzorgen klanten vanaf het moment dat schepen met hun goederen aanmeren tot en met de levering op de site van de klant. Of omgekeerd; vanaf de klant tot op het schip”, vertelt Jeffi Willemsen, Business Development Manager bij Mexico Natie. “Onze activiteiten omvatten laden, lossen, opslaan en transporteren, en alle terminal operations zoals de afhandeling bij de douane, het herverpakken van goederen en zo meer.”

Toegenomen vraag

De coronacrisis verstoorde de hele logistieke keten en joeg de grondstofprijzen omhoog. Daardoor kende Mexico Natie een sterk toegenomen vraag naar stockage en handling van al hun bestaande klanten. “We hadden dus dringend behoefte aan extra opslagruimte, met name voor staal. Maar geen enkele aannemer was direct beschikbaar en bovendien zou het bouwen van een traditionele hal veel te lang duren.”

Drie opties

“Dan bleven er drie opties over”, vervolgt Jeffi Willemsen. “We konden extern ruimte huren, maar dat zou extra verplaatsingen inhouden voor het personeel. Het was ook mogelijk om tenten te huren en die op ons eigen terrein te plaatsen, maar we twijfelden aan de stevigheid ervan. Bovendien is onze onderneming asset driven, en hebben we onze hulpmiddelen en gebouwen het liefst in eigen beheer. Toen ontdekten we Best-Hall en zij boden ons de beste optie: razendsnel een eigen hal bouwen.”

Meer over de korte levertijd van de hallen

Zie ook: Staalskeletbouw – snel en duurzaam

Bedrijfsvermelding Best-Hall Benelux

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.