Ga naar hoofdinhoud

TS Systems en M.I.P. realiseren silo-opslag

Grondstof-inname vanuit silo's

TS Systems BV heeft bij Van Wijhe Verf een silo-opslag, het pneumatisch transport, en de weging en dosering van poedervormige grondstoffen gerealiseerd. Het project omvat onder andere 5 composiet silo’s van M.I.P. Tanks & Silo’s.

Koninklijke Van Wijhe Verf in Zwolle, opgericht in 1916, is een onafhankelijk familiebedrijf, bekend van onder andere de bio-based Wijzonol en Ralton lakken en muurverven. Sinds 2000 staat de 4e generatie aan het roer en is de algemene directie in handen van Marlies van Wijhe. Zij staat voor een moderne, duurzame toekomst, met een gezonde dosis innovatie. Een bewijs daarvan is het project dat TS Systems BV uit Dronten voor deze nummer drie verffabrikant van Nederland heeft gerealiseerd.

Grondstof-inname

Voor de productie van muurverven zijn behalve vloeistoffen ook diverse poedervormige grondstoffen benodigd. Tot voor kort werden deze poeders bij Van Wijhe Verf aangeleverd in papieren zakken van 25 kg en handmatig verwerkt. “Het was de klant al een paar jaar duidelijk dat de efficiency van de grondstof-inname aanzienlijk zou verbeteren als dit proces automatisch zou plaatsvinden”, zegt Peter Slottje, Managing Partner bij TS Systems. Hij werd twee jaar geleden betrokken bij de ontwikkeling van een oplossing.

Van zakgoed naar silo’s

“Daarvoor had Van Wijhe Verf op een vakbeurs met concullega’s van ons gesproken over de mogelijkheid om over te stappen van zakgoed naar bigbags. Men zag de voordelen van een automatisering van de grondstof-inname en een mindere afhankelijkheid van de beschikbaarheid van operators. Ook wilde Van Wijhe Verf af van de afvalstroom van papieren zakken. Wij konden daarop inspringen met een nog verdergaand voorstel; namelijk om van zakgoed direct over te stappen naar silo’s. In Nederland hadden we voor vloerenfabrikant Uzin Utz, weliswaar een andere industrie, een vergelijkbaar en zelfs uitgebreider proces gerealiseerd. Die referentie bleek behulpzaam.”

Lees het volledige artikel in Bulk 6, 2021

Meer over M.I.P. NV

Bedrijfsgegevens TS Systems

Zie ook Het ontwerp van silo’s voor massastroming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.