Ga naar hoofdinhoud

TSC opslagsysteem voor premix-fabriek

Ontwerp van TSC siloblok met containertransportsysteem

Fuite bouwt in Hasselt (bij Zwolle) de eerste fabriek in Nederland die zich volledig richt op de productie van premixen. Er komt een blok met maar liefst 136 vierkante silo’s van TSC. Deze zullen worden gevuld met een geautomatiseerd containertransportsysteem.

Het siloblok is, alleen al vanwege de enorme omvang, een uitdaging voor de ontwerpers van TSC uit Aalten. Daarbij komt nog dat de cellen niet zullen worden bijgevuld met de gebruikelijke toevoerpijpen, maar met behulp van een volledig geautomatiseerd containertransportsysteem. Aan de constructie van het geheel ligt een sterk staaltje rekenwerk ten grondslag.

Geïntegreerde oplossing

“Een blok met zoveel silo’s brengt op zichzelf al een ingewikkeld krachtenspel met zich mee”, zegt Dennis Bossink, register-constructeur bij TSC. “Laat staan als er continu containers heen en weer bewegen om hun inhoud via uitsparingen in de vloeren aan de silo’s af te geven. Dat stelt hoge eisen aan zowel de siloconstructie als de staalconstructie eromheen. Omdat we die beide gaan realiseren, kunnen we zorgen voor een geïntegreerde, optimale oplossing voor de silo-opslag en het transportsysteem. Met als voordelen slimme aansluitingen en een efficiënt staalgebruik. Dat biedt ook gemak bij de voorbereiding en de montage op de bouwplaats. We weten zeker dat straks alles precies past.”

Lees het hele artikel

Meer over TSC Top Silo Constructions

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.