Ga naar hoofdinhoud

Veenstra product-activatie met fluïdisatie

Veenstra silo-beluchtingsbodem

Om de uitstroom van materialen uit silo’s te bevorderen, adviseert Veenstra Group gebruik te maken van fluïdisatiepads. Deze panelen zijn eenvoudig in de silo’s te installeren. Ze kunnen ook worden ingezet voor het transport van materialen.

Er zijn meer oplossingen dan (lawaaiige) bunkerkloppers of (soms compacterende) trilbodems om slechtlopende stortgoederen uit silo’s te trekken. Het betere alternatief is vaak de fluïdisatiepad; effectief, geluidsarm en economisch. De pads bestaan uit roestvaststalen panelen, bedekt met een polyester, kevlar of rvs doek. De panelen hebben een geringe dikte en kunnen eenvoudig op de silowand worden gemonteerd.

Belucht

Het product in de silo ligt op de fluïdisatiepads en wordt van onderaf belucht (druk 0,1-0,5 bar). Hierdoor neemt de wrijvingsweerstand af en kan het product vrij uitlopen. Om deze stroming op gang te brengen, is slechts een kleine hoeveelheid lucht benodigd.

Fluïdisatiepads

De fluïdisatiepads zijn leverbaar in diverse standaard afmetingen tot een grootte van 500 x 5000 mm. Veenstra Group kan voor specifieke applicaties een geschikte pads-configuratie voorstellen. Zo kunnen ook roestvaststalen nozzles worden ingezet. De fluïdisatiesystemen zijn nat reinigbaar en geschikt voor voedingsmiddelen (zoals cacao en meelbloem). De pads zijn echter ook te vinden in silo’s voor cement, vliegas, katalysatoren, silica en krijt.

Airslides

Een andere toepassing van de beluchtingstechnologie is het transport van poeders met Airslides, als een stil, stofarm en productvriendelijk alternatief voor redlers of transportbanden. De licht geheld opgestelde Airslides (ofwel fluïdisatiegoten) kunnen producten met een hoge capaciteit (tot 800 ton/uur) over langere afstanden transporteren. Met een werkdruk van 50 tot 100 mbar is de Airslide een energiezuinig systeem. Desgewenst kan worden voorzien in systemen met meer dan één inlaat en uitlaat. De Airslide heeft geen draaiende onderdelen, waardoor slechts minimaal onderhoud nodig is. De systemen worden voor iedere situatie volledig op maat gemaakt.

Beladingsbalgen

Veenstra Group houdt zich daarnaast bezig met de ontwikkeling en productie van al dan niet volledig geautomatiseerde beladingsbalgen. Tot de opties behoren een dubbele laadslang, geïntegreerde ontstoffing en product-spreiders. Ook maakt Veenstra Group positioners. De bulkwagen kan dan bij het vullen van alle compartimenten op dezelfde plaats blijven staan. Voor de stofvrije, snelle overslag van bigbags in silowagens heeft Veenstra Groep de Mobiload in het programma; een mobiele installatie met beladingsbalg.

Bedrijfsgegevens Veenstra Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.