Ga naar hoofdinhoud

Veenstra product-activatie met fluïdisatie-pads

Veenstra silo-beluchtingsbodem

Om de uitstroom van stortgoed uit silo’s te bevorderen, adviseert Veenstra Group product-activatie met fluïdisatie-pads. Deze eenvoudig te installeren pads zijn ook geschikt voor het transport van product.

Een fluïdisatie-pad is vaak het betere alternatief voor product-activatie in silo’s dan (lawaaiige) bunkerkloppers of (soms compacterende) trilbodems. Een fluïdisatie-pad is effectief, geluidsarm en economisch. De pads bestaan uit roestvaststalen panelen, bedekt met een polyester, kevlar of rvs doek. De panelen hebben een geringe dikte en kunnen eenvoudig op de silowand worden gemonteerd.

Beluchting

Het stortgoed op de fluïdisatie-pads wordt van onderaf belucht (druk 0,1-0,5 bar). Hierdoor neemt de wrijvingsweerstand af en kan het product vrij uitlopen. Om deze massastroming op gang te brengen, is voor de beluchting slechts een een geringe hoeveelheid lucht benodigd. De fluïdisatie-pads zijn leverbaar in diverse standaard afmetingen tot een grootte van 500 x 5000 mm. Veenstra Group kan voor specifieke applicaties een geschikte pads-configuratie voorstellen. Zo kunnen ook roestvaststalen nozzles worden ingezet. De fluïdisaties-pads zijn nat reinigbaar en geschikt voor voedingsmiddelen (zoals cacao en meelbloem). De pads zijn echter ook te vinden in massastroom-silo’s voor cement, vliegas, katalysatoren, silica en krijt.

Airslides

Een andere toepassing van de beluchtingstechnologie van Veenstra Group is het transport van poeders met Airslides, als een stil, stofarm en productvriendelijk alternatief voor redlers of transportbanden. De licht geheld opgestelde Airslides (ofwel fluïdisatie-goten) kunnen producten met een hoge capaciteit (tot 800 ton/uur) over langere afstanden transporteren. Met een werkdruk van 50 tot 100 mbar is de Airslide een energiezuinig systeem. Desgewenst kan worden voorzien in systemen met meer dan één inlaat en uitlaat. De Airslide heeft geen draaiende onderdelen, waardoor slechts minimaal onderhoud nodig is. De systemen worden voor iedere situatie volledig op maat gemaakt.

Beladingsbalgen

Veenstra Group houdt zich daarnaast bezig met de ontwikkeling en productie van al dan niet volledig geautomatiseerde beladingsbalgen. Tot de opties behoren een dubbele laadslang, geïntegreerde ontstoffing en product-spreiders. Ook maakt Veenstra Group positioners. De bulkwagen kan dan bij het vullen van alle compartimenten op dezelfde plaats blijven staan. Voor de stofvrije, snelle overslag van big bags in silowagens heeft Veenstra Groep de Mobiload in het programma; een mobiele installatie met beladingsbalg.

Zie ook Het ontwerp van silo’s voor massastroming

Bedrijfsgegevens Veenstra Group

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.