Ga naar hoofdinhoud

Willems Baling Equipment voor balenpersen

VBB balenpers van Willems Baling Equipment

Sinds jaar en dag levert Willems Baling Equipment balenpersen voor balen tot een gewicht van circa 80 kg. De laatste acht jaar heeft Willems Baling Equipment zijn leveringsprogramma uitgebreid met volautomatische balenpersen voor ook het zwaardere werk; balen tot wel 1500 kg.

De uitbreiding van het portfolio balenpersen van Willems Baling Equipment biedt mogelijkheden voor het verpakken van andere producten, voor andere industrieën, voor andere eindgebruikers. Voor het persen van de grotere balen levert Willems Baling Equipment drie typen machines: de VBB verticale balenpers en twee BPV-25 horizontale balenpersen.

Verticale balenpers

In de VBB balenpers wordt het product van boven verticaal naar beneden getransporteerd. Vervolgens perst een verticale stempel het product samen tot de gewenste verdichting. Deze verticale balenpers blinkt uit in het benutten van vlakfolie:

  • Ten eerste maakt de machine uit vlakfolie een zak waarin de geperste baal wordt verpakt. In tegenstelling tot andere methoden is dit een uiterst betrouwbare techniek.
  • Ten tweede is de vlakfolie meteen een weerbestendige verpakking die een extra stretch-hoes overbodig maakt. Dit bespaart veel verpakkingskosten.
  • Ten derde kan men een standaard foliebreedte gebruiken. De machine sealt twee rollen vlakfolie tot één brede folie die de complete omtrek van de baal kan inpakken.

Men perst zo een uiterst vlakke, strakke baal, met alle logistieke voordelen van dien. De machine plaatst de gesealde baal op een pallet die eenvoudig over een rollenbaan is te verplaatsen. Een voorbeeld baalafmeting is 1140 x 940 x 2600 mm (LxBxH).

Horizontale balenpersen

De BPV-25-HL300 maxibaler is in tegenstelling tot de VBB-baler een horizontale balenpers. Het te verwerken product wordt aan de bovenzijde van de pers net onder een verticale stempel ingevoerd. Vervolgens wordt het product verticaal voor-verdicht. Tot slot krijgt het product zijn finale verdichting in horizontale richting. Deze extreem krachtige balenpers perst meer dan 250 ton.
Ook de BPV-25-VB500 is een horizontale balenpers. De te verwerken vezels worden van boven verticaal ingevoerd en verticaal verdicht. Vervolgens duwt een horizontale cilinder de baal uit de perskamer. De baal wordt met stalen of kunststof straps verpakt.

Lees het hele artikel

Meer over Willems Baling Equipment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.