Ga naar hoofdinhoud

Alers BV voor machine-onderhoud

Alers: Totaaloplossingen + onderhoud feed- en grondproducten

Zo’n drie jaar geleden kwamen Alers BV, Heemhorst International BV en Wemo Techniek BV in handen van één eigenaar. Inmiddels groeiden de drie samen uit tot een totaaloplosser voor klanten in vooral feed- en grondproductenhandling. Eigenaar/directeur Maarten Alers kijkt terug en vooruit.

Maarten Alers startte in juli 1999 een eigen bedrijf in de machinebouw en verrichtte veel onderhoud bij papier- en feedbedrijven. Toen hij een aantal jaren geleden dacht aan opschalen, ontdekte hij op een bedrijfsverkooppagina verschillende bedrijven van één eigenaar. Die deed ze bij gebrek aan opvolging van de hand. Uiteindelijk pasten Heemhorst en Wemo het beste bij wat hem voor ogen stond. Na ongeveer een jaar onderhandelen was de verkoop beklonken. Kort daarvoor kocht hij zelf een nieuw pand in Wekerom, de thuisbasis van Alers BV.
Inmiddels is het aantal personeelsleden gegroeid tot 60. Daaronder ook een bedrijfsleider, zodat Maarten Alers zijn uren wat kan minderen. Hoewel…. In de kantine in Nieuwleusen hangen de tekeningen van het nieuwe pand dat iets verderop wordt gebouwd. Dat moet Wemo en Heemhorst in 2022 meer ruimte gaan bieden.

Onderhoud

Bedrijfsleider Christiaan van den Hoek leerde net als Maarten het vak gewoon op de werkvloer. Inmiddels kan hij bogen op ruime onderhoudservaring, zowel bij een uitvoerder als een grote veevoederleverancier. “Ik werk hier nog niet zo lang maar we kenden elkaar al jaren. We denken hetzelfde en vullen elkaar daarin mooi aan.”
Het sterke punt van Alers BV is onderhoud. Van den Hoek: “In Wekerom is de hele werkplaats georganiseerd rondom machineonderhoud, waarbij we heel snel kunnen schakelen. Een klant met een probleem wil immers direct een oplossing. We inspecteren, leveren een kostenindicatie en gaan na akkoord over tot repareren. Onze grote klanten maken vaak een jaarplanning. Daarin geven ze precies aan wanneer de menger een dag stil kan staan voor inspectie. Na een doorlooptijd van zeg twaalf weken worden dan onderdelen bij een volgende dagstop vervangen.”
In Nieuwleusen werken zowel Heemhorst International als Wemo Techniek (monstername-apparatuur) vooral project-gestuurd.

Lees het hele artikel

Zie ook: Alers neemt Heemhorst en WEMO-techniek over

Bedrijfsvermelding Alers BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.