Ga naar hoofdinhoud

Automatische monstername WEMO-techniek

WEMO monsterverpakkingsmachine, hier in opstelling met een in-lijn pellet-tester (rechts)

WEMO-techniek, al ruim 20 jaar producent van monsternemers voor de diervoederindustrie, ontwikkelt ook specials voor de kwaliteitszorg in de chemie- en foodsector. Steeds vaker betreft dit automatische systemen.

Als onderdeel van Heemhorst International, een bedrijf met ruim 200 jaar ervaring in de stortgoed verwerkende industrie, is WEMO-techniek specialist in de monstername van poeders, granulaten en andere bulkmaterialen uit welk proces dan ook. “Meestal kunnen we klanten bedienen met een model of principe uit ons bestaande scala monsternemers, al dan niet met een aanpassing”, zegt salesmanager Bob Bles. “Maar soms ontwerpen we voor specifieke toepassingen een nieuw systeem. Dankzij een inventieve engineering-afdeling en een flexibele werkplaats hoef ik geen ‘nee’ te verkopen, zelfs niet bij grotere uitdagingen.”

Automatisch

Monstername vindt steeds meer automatisch plaats, als integraal onderdeel van het productieproces. Zeker wanneer vaak moeten worden gecontroleerd, bijvoorbeeld als sprake is van veel charges. “Handmatig bemonsteren is dan nauwelijks een optie”, weet Bob Bles. “Een automatisch systeem is sneller en betrouwbaarder. Daarin borgen we de monstername met een zg. bufferstation dat het monster detecteert met een sensor. De monsternemers worden gekoppeld aan een vacuüm transportsysteem, met als eindpunt een monster ontvangst carrousel, met meerdere potten (semi-automatisch), of het monster wordt direct in een zak verpakt en gelabeld met de WEMO-monsterverpakkingsmachine (volautomatisch).”

Meer over WEMO-techniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.