Ga naar hoofdinhoud

Online sessies opmaat Solids Rotterdam

Digitale sessie -foto Microsoft

In de aanloop naar de vakbeurs Solids Rotterdam organiseert Easyfairs op 8 juli 2021 twee online ronde tafel-gesprekken met een focus op de chemie en de voedingsmiddelenindustrie.

Belangstellenden kunnen vanaf 7 juni voor 50 euro een ticket bemachtigen dat toegang geeft tot het digitale evenement. “Deze ronde tafel-gesprekken richten zich op twee belangrijke bezoekersdoelgroepen van het face-to-face event; chemie en food”, zegt Bas van Gent, business unit director industrial. “Deze sectoren hebben het afgelopen jaar behalve vraaguitval ook nieuwe vraag gezien. Juist daar is behoefte aan inzichten over procesoptimalisatie en het toekomstbestendig maken van fabrieken.”
In beide online-sessies staat de fabriek van de toekomst centraal. Mark Oosterveer, operationeel directeur iTanks, begeleidt de online discussies: “De doelstelling is het leggen van nieuwe verbindingen om innovaties te versnellen.”

Chemie-sessie

Wat betreft de (petro)chemie komt met name de energietransitie aan de orde. Samen met Deltalinqs, Gasunie en BP wordt gesproken over waterstof als één van de oplossingen voor het behalen van de CO2-reducties zoals die in het klimaatrapport zijn vastgesteld. De deelnemers gaan in op de huidige stand van zaken en zullen handvatten aanreiken voor de vorming van een visie en strategie.

Food-sessie

Ook bij de sessie voor de voedingsmiddelenindustrie staat verduurzaming hoog op de agenda. FME/GMV, OnePlanet Research Center en Siemens gaan in gesprek over de ‘digital food factory of the future’. Het handelt daarbij over zowel toekomstvisie, huidige ontwikkelingen als de technische mogelijkheden van digitalisering voor de fabriek van de toekomst.

Praktische informatie

Solids Rotterdam vindt plaats op 6 en 7 oktober 2021, gelijktijdig met Pumps & Valves en M+R (Meet- en Regeltechniek). De drie vakbeurzen vormen samen het grootste processing-platform binnen de Benelux. De beursvloer bestaat uit drie delen: Solids (verwerking van poeder en bulk), Pumps & Valves (verwerking van vloeistoffen en gassen) en M+R (procesinstrumentatie en automatisering).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.