Ga naar hoofdinhoud

Rossi iFit uitwisselbare kegelkasten

Een Rossi IO77FE met compacte motor. De IO-serie is leverbaar met diverse uitgaande flensmaten.

De nieuwe Rossi iFit IO series uitwisselbare kegelkasten hebben een zeer korte levertijd; minder dan twee werkweken. Eerder lanceerde de aandrijfspecialist al de iFit series motorreductoren.

De nieuwe iFit IO kegelkasten – uitwisselbaar met die van de grootste namen in de industrie – gaan de positie van aandrijfspecialist Rossi binnen de OEM-markt verder versterken. Daarbij helpt dat de één op één uitwisselbare kasten voor after service en retro fitting-projecten op zeer korte termijn leverbaar zijn, zelfs in minder dan twee werkweken.

Versterking team

Het Rossi-team in Nederland is volop in beweging. Zo zijn in 2022 Pia Wiesmann en Alexander van Bendegem toegevoegd om de business verder uit te bouwen, het netwerk te vergroten en het bestaande niveau in klantgerichtheid te behouden. Voorts wordt in Italië geïnvesteerd in nieuwe productielocaties en klantgerichte processen. Daarbij zijn focus-teams opgericht voor strategisch interessante product- en marktsegmenten.

Tot 12% sterker

In 2022 heeft Rossi de iFit series motorreductoren geïntroduceerd om een product in de markt te zetten dat één op één uitwisselbaar is met dat van de grootste spelers in de markt. Het idee is simpel; een uitwisselbaar product in maatvoering, gecombineerd met de vertrouwde Rossi-kwaliteit wat betreft techniek en performance. Zo zijn de reductoren geschikt om een tot wel 12% groter koppel over te brengen dan andere merken modellen van dezelfde grootte.

Uitbreiding portfolio

De kegelkasten komen naast de reeds bekende Rossi G-series en Rossi EP-series planetaire uitvoeringen. De vertrouwde productlijn blijft behouden. De iFit IO series zijn een uitbreiding van het Rossi-portfolio. Voorts is het programma aangevuld met Atex-gecertificeerde modellen. Deze worden vaak toepast in de food, feed, chemie en energiesector.

Meer over Rossi Benelux BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.