Op de Duurzame Droogenergie Dag nemen de verschillende sprekers je mee in hun ervaringen met duurzaam drogen. De spreektaal op het evenement zal Nederlands zijn m.u.v. twee sessies. Naast een uitgebreid programma met sprekers uit verschillende branches zal er alle ruimte zijn om te netwerken en kennis te maken met de sponsorbedrijven. De dag zal worden afgesloten met een netwerkborrel.

Martijn Fox

Martijn Fox heeft zijn Master en PHD onderzoek afgerond aan de Universiteit Wageningen. In 2006 sloot hij aan bij het NIZO en specialiseerde in verdamping- en droogprocessen. In 2018 trad hij in dienst bij FrieslandCampina R&D als senior proces technoloog met een focus op overall design. Martijn Fox is sinds 2015 penningmeester van de NWGD.

Jan Grift

Jan Grift is sinds zijn studie Thermische Werktuigbouwkunde aan de UT actief als energie-adviseur in de industrie. Hij heeft daarbij diverse droogsystemen doorgelicht maar ook fabrikanten van drogers geholpen met de ontwikkeling van rekenmodellen. Sinds 2006 is hij werkzaam bij (de voorlopers van) Blueterra Energy Experts waar hij de op pinch gebaseerde ‘one day heat pump scan’ heeft ontwikkeld. De laatste twee jaar is hij ook deeltijd kerndocent bij de Hogeschool Rotterdam waar hij meehelpt praktijkgericht lesmateriaal te ontwikkelen. Daarnaast participeert hij in opleidingen van TVVL en PHBOK op het gebied van warmtepompen. Procesintegratie en restwarmtebenutting vormen een rode draad in zijn loopbaan.

Julian Kübler

Julian Kübler behaalde zijn MSc Industrial Engineering aan de Hochschule Trier, met een focus op werktuigbouwkunde. Zijn masterscriptie handelt over hoge temperatuur warmtepompen. In 2022 begon Julian Kübler als sales & project engineer bij Allgaier Process Technology GmbH. Zijn expertise is droogtechnologie en (energetische) procesoptimalisatie. Een nauwe samenwerking met de afdeling onderzoek en ontwikkeling is een fundamenteel onderdeel van zijn werk. Julian Kübler ondersteunt wereldwijd klanten met betrekking tot het drogen van diverse producten en/of de energetische optimalisatie van nieuwe en bestaande processen.

Joost Barneveld

Joost Barneveld heeft na het behalen van zijn Bachelor Mechanical Engineering aan de HAN post-HBO opleidingen bedrijfskunde en technische bedrijfskunde gevolgd. In 2003 trad hij in dienst bij GEA Westfalia Separator Nederland. Sinds april 2022 is hij werkzaam bij GEA Group als key account manager Sustainability & Digitalization, met veel ervaring in droogtechnologie en de realisatie van turn key-projecten.

David Hollestelle

David Hollestelle heeft zijn Master chemische technologie afgerond aan de TU Delft. Vanaf 1991 heeft hij diverse technische en commerciële functies vervuld bij achtereenvolgens Raytheon, Hosokawa Micron, PURAC en NIZO. Hij is de oprichter van Independent Powder & Drying Experts (IP&D Experts) en Spray Dry Works. David Hollestelle is behalve consultant in droogtechnologie ook expert in het ontwerp en de bouw van sproeidrogers. Voorts ontwikkelt hij trainingen op dit vakgebied. David Hollestelle is secretaris van de NWGD.

Marcel van den Berghe

Marcel van den Berghe behaalde zijn Bachelor Mechanical Engineering aan Hogeschool Saxion en zijn Master Control Systems Engineering aan de HAN. In 1998 trad hij als project engineer in dienst bij HB Drying Systems. In 2004 raakte Marcel van den Berghe bekend met sproeidroging. Hij introduceerde luchtontvochtiging als techniek om de poederproductie te verhogen en de processtabiliteit te verbeteren. In 2015 trad hij in dienst bij Munters. Hij is momenteel verantwoordelijk voor Munters’ strategische ontwikkeling van sproeidroog-oplossingen.

Maarten Holtkamp

Maarten Holtkamp behaalde zijn Master Sustainable Energy Technology – Thermal Engineering aan de Universiteit Twente. In 2013 trad hij in dienst als thermal engineer bij Imtech. Van 2014 tot 2017 was hij proces engineer bij Ventilex. Vervolgens kwam hij via sales functies bij HoSt Bioenergy Systems en Bright Biomethane in 2022 als commercieel directeur terecht bij TEMA Process Fluid Bed Dryers. Maarten Holtkamp heeft veel ervaring bij het ontwerp en de selectie van luchtontvochtigingssystemen en banddrogers voor de food en farmacie.

Reinier van Dijke

Reinier van Dijke behaalde zijn Bachelor werktuigbouwkunde aan hogeschool Rotterdam. Na een start als project manager bij onder andere Leeuwestein scheepsinstallaties werd hij in 2009 accountmanager bij J-Tec Nederland voor klanten in de voedingsindustrie. In 2015 trad hij als sales accountmanager in dienst bij Lübbers Friesland. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van energie-efficiënte verdampers. Inmiddels is Reinier van Dijke bij Lübbers Friesland senior sales account manager en operationeel directeur.

Bernd Feuerriegel

Bernd Feuerriegel behaalde zijn Dipl.-Ing titel aan de Fachhochschule Hamburg, met een focus op procestechniek in de voedingsindustrie. Zijn thesis ging over de adsorptie en desorptie van waterdamp op gesneden tabaksbladeren. Bernd Feuerriegel begon in 1994 als projectmanager processystemen bij Tetra Pak en werd in 2009 verkoopdirecteur Food&Industrial Biotech Noord-Europa bij Novasep Process. In 2011 kreeg hij een positie als docent aan de Fachhochschule Hamburg. In 2014 werd hij sales manager Food & Dairy Evaporation & Drying bij GEA Group. In 2021 stapte hij over naar Lübbers Anlagen- und Umwelttechnik als senior sales manager Food & Dairy.

Björn Kuipers

Björn Kuijpers behaalde zijn Bachelor Werktuigbouwkunde aan de HAN waarna hij aan de Universiteit Twente chemische technologie studeerde. Na stages bij de HAN (Lectoraat Duurzame Energie) en Royal HaskoningDHV (Design voor HVAC datacenter) trad hij in 2018 als mechanical engineer in dienst bij De Kleijn Energy Consultants & Engineers. Hier heeft hij ervaring opgedaan met onder meer AutoCad en SolidsWorks.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: