Thema-artikelen Bulkgids

In onderstaande thema-artikelen geeft Bulkgids.nl een uitgebreid en zo compleet mogelijk overzicht van een aantal belangrijke onderwerpen op het gebied van stortgoed. Elk artikel is voorzien van een handige inhoudsopgave en gaat in op alle facetten van een onderwerp. De artikelen worden regelmatig aangepast aan de actuele ontwikkelingen.

Sproeidrogers en fluid bed drogers

Dit artikel over industriële droogtechnieken gaat over de werking, selectie en optimalisatie van convectiedrogers zoals sproeidrogers, fluid bed drogers en trommeldrogers. Ook contactdrogers zoals walsdrogers komen aan de orde. Lees verder.

Moderne graansilo’s met capaciteiten van tienduizenden tonnen.

Het ontwerp van silo’s voor massastroming

Het ontwerp van silo’s voor massastroming vraagt kennis en ervaring. Zonder deze knowhow vormen industriële silo’s vaak een bottleneck in productieprocessen. Wat is er nodig om bulkgoederen (stortgoed) probleemloos uit een silo te onttrekken? Hoe staat het met kernstroming, brugvorming, tijdsconsolidatie en uitdraagorganen? Dit artikel biedt inzichten en oplossingen voor het ontwerp van silo’s voor massastroming en kernstroming. Lees verder.

Dit overzicht met onderwerpen wordt in de toekomst verder uitgebreid. Meld u aan voor de nieuwsbrief van Bulkgids.nl om op de hoogte te blijven van alle nieuwe thema-artikelen.