Ga naar hoofdinhoud

7 redenen om Alvibra transporteurs te kiezen

Alvibra triltransporteur

Technisch adviesbureau K.E.M.P. is actief in engineering, maintenance en projectmanagement. Het bedrijf voert topmerken in procesinstallaties, transporteurs en componenten. Een van de speerpunten is het Alvibra-programma trilsystemen.

K.E.M.P. adviseert door haar expertise en decennialange ervaring op het gebied van triltransporteurs de bewezen oplossingen van Alvibra. De triltransporteurs hebben speciale, frequentie-gestuurde VibraDrive aandrijvingen. De eigenschappen van deze transporteurs zijn samen te vatten in zeven redenen voor de keuze van een Alvibra-systeem:

1. Geluidloos. De VibraDrive-technologie staat voor een uiterst stille werking van de transporteur. De nauwkeurig gebalanceerde machine draagt bijna geen trillingen over naar de vloer of andere structuren.

2. Duurzaam. De aandrijving met slechts één motor betekent een aanzienlijke energiebesparing ten opzichte van de gebruikelijke twee motoren die voor dergelijke systemen benodigd zijn.

3. Laagbouw. Bij een lengte van 8 tot 9 meter is de bouwhoogte van een VibraDrive triltransporteur (550 mm) beduidend lager dan die van een transporteur met een conventionele trilmotor (950 mm).

4. Verplaatsbaar. Dankzij het lichte frame en het compacte ontwerp kan de triltransporteur relatief eenvoudig worden verplaatst.

5. Snelheid en veiligheid. Een VibraDrive triltransporteur start en stopt direct en trillingsvrij, zodat geen schokdempers zijn vereist en kleine overgangsafstanden mogelijk zijn.

6. Hygiëne. Ongeacht het gekozen type aandrijving zijn alle Alvibra-systemen geconstrueerd uit roestvaststaal. De triltransporteurs voldoen aan de hoogste hygiënische eisen, overeenkomstig de voorschriften van FDA en USDA.

7. Reinigbaarheid. Alvibra triltransporteurs zijn ontworpen conform de EHEDG-richtlijnen, met afgeronde hoeken en gepolijste productcontactzones. Ze hebben een open profielraamwerk (geen gesloten of holle ruimtes). Optioneel kan worden voorzien in CIP-systemen (Clean In Place).

Het volledige artikel is te lezen in Bulk 5, 2019

Zie ook: Lange triltransporteurs Alvibra

Bedrijfsvermelding K.E.M.P. BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.