Beumer pipe-conveyor voor Märker Zement - Bulkgids Ga naar hoofdinhoud

Beumer pipe-conveyor voor Märker Zement

Transportsysteem bij Märker Zement

Beumer Group levert Märker Zement GmbH in Harburg (Duitsland) een transportsysteem met pipe-conveyor voor alternatieve brandstoffen dat geschikt is voor diverse grondstoffen. Het gaat om de grootste tot dusver door Beumer geleverde installatie in dit marktsegment.

Het transportsysteem strekt zich uit vanaf de ontvangst en lossing van vrachtwagens, tot aan de opslag, het transport en het doseren van de alternatieve brandstoffen. Het hart van het project is een 700 meter lange pipe-conveyor (pijpbandtransporteur). Hiermee worden twee kwaliteiten van residu-afgeleide brandstof verwerkt, die verschillen in korrelgrootte en calorische waarde.

Tussenopslag

Ook wordt een tussenopslag en een volautomatische bovenloopkraan gebouwd. De tussenopslag omvat silo’s, verdeelsystemen, een zeefinstallatie en een schroefweger. Deze schroefweger doseert de brandstoffen in een pneumatisch transportsysteem die leidt naar een voorverwarmer.

Transportband en elevator

De voorverwarmer wordt daarnaast bediend door een mechanisch transportsysteem dat bestaat uit een transportband en een bekerelevator. Een extra pijpbandtransporteur verbindt de tussenopslag met de hoofdbrander. Ook is voorzien in de nodige ontijzeringssystemen en ontstoffingsfilters.

Capaciteit

De maximale capaciteit van het transportsysteem bedraagt 40 ton per uur. Beumer Group staat in voor de volledige mechanische en elektrische installatie en de inbedrijfstelling. Het hele systeem moet begin 2022 in gebruik worden genomen.

Zie ook Beumer pipe-conveyor voor cementfabriek

Bedrijfsgegevens Beumer Group Benelux BV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.