Ga naar hoofdinhoud

BMC voor gerst en mout

BMC voor gerst en mout

BMC uit Roeselare (B) realiseerde voor het multimodale logistieke platform van Zuidnatie en Cargill in de Antwerpse haven een scheepslosinstallatie voor gerst en mout. Ook werd een bedekte kadeband voor een schone overslag geleverd.

De te lossen schepen hoeven zich bij het lossen niet te verplaatsen. De loskraan beweegt zich op rails langs het schip, parallel aan een circa 100 meter lange kadeband. Daarbij trekt de kraan een mobiele stortbunker met zich mee. De koppeling van de stortbunker aan de loskraan maakt het mogelijk dat de kraanmachinist met een vaste draaicirkel werkt. Dat vereenvoudigt de overslag van de producten.

Rits

De stortbunker geleidt de gerst of mout via een sledesysteem op een 800 mm brede rubber transportband die langs de kade loopt. Deze witte, FDA-toegelaten band is afgeschermd met een flexibele bedekking, die als een soort rits opent als de slede passeert en daarna weer sluit. De bedekking houdt vuil en vocht tegen, wat belangrijk is voor de kwaliteit en voedselveiligheid van het product.

Bedrijfsgegevens BMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.